Home Vijesti Vladajuća većina pobesnela zbog prijedloga članova komisije za utvrđivanje posljedica nastalih usljed...

Vladajuća većina pobesnela zbog prijedloga članova komisije za utvrđivanje posljedica nastalih usljed bojkota popisa

379
0

Predsjednik odborničke grupe Stranke pravde i pomirenja u Skupštini Novog Pazara Edin Zećirović izrazio je zadovoljstvo inicijativom vladajuće većine da sistematski riješi pitanje uspješnosti bojkota popisa održanog 2011 godine.

Za članove komisije ispred SPP-a najavio da će delegirati bivšeg gradonačelnika Meha Mahmutovića i bivšeg ministra Rasima Ljajića.

“Mi nismo mogli da iniciramo ovo jer znamo da sve što predlažemo vladajuća oligarhija odbija. Pozdraviću ovu odluku i u ime odborničke grupe Stranke pravde i pomirenja iznosim stav, nakončega se nećemo vise javljati. Drago mi je da je prijedlogom odluke predvieđno da Stranka pravde i pomirenja ima pravo da delegira članove komisije. Jedan od naših prijedloga je Meho Mahmutović koji je tada obnašao funkciju gradonačelnika. Drugi naš prijedlog jeste bivši minister Rasim Ljajić.”

Od strane predsjednice skupštine, isključivanjem mikrofona, uskraćeno mu je pravo da video prilogom obrazloži zbog čega će delegirati bivšeg ministra Rasima Ljajića.