Home Vijesti Džanković: Prekinuti sa diskriminacijom učenika Medrese i studenata Internacionalnog univerziteta

Džanković: Prekinuti sa diskriminacijom učenika Medrese i studenata Internacionalnog univerziteta

147
0

Sjednica Skupštine grada Novog Pazara počela je jutros u 10 sati. Odbornici raspravljaju o 35 tačaka, među kojima su rebalans budžeta za tekuću i nacrt lokalnog budžeta za predstojeću godinu.

Prisutnima se obratio i najstariji odbornik kojem je na današnjoj sjednici verifikovan mandat. Jonuz Džanković osvrnuo se na nekoliko gorućih problema.

Zamolio nadležne da ne vrše diskriminaciju prema učenicima medrese Gazi Isa-beg. To je objasnio na način niti jednim dinarom ne pomaže njen rad, te da je jedina srednja škola koja ne može računati na pomoć grada.

“Žalosno je i jadno. Toliko sam godina profesor fizičkog vaspitanja u Medresi, svaki čas fizičkog koji održimo u dvorani Pendik moramo da platimo. Pozivam nadležne da ne diskriminišu ovu djecu”, kazao je Džanković.

Tom prilikom pozvao i da se studenti Internacionalnog univerziteta uvrste u program dodjele stipendija, jer su i tu, kako kaže, visoko kvalitetni studenti na raznim poljima.

Poseban akcenat svog izlaganja stavio je na trenutnu situaciju FK Novi Pazar. Pozvao nadležne da mu objasne ko je novi predsjednik kluba.

“Ja sam dijete tog kluba. Svoju mladost, život i najbolje godine dao sam tom klubu. Dovodio sam po 10 i 15 hiljada. Ne može niti jedan lik koji ne poznaje tu tematiku biti na čelu kluba. Svaka čast svakome, svaka čast i biznismenima, ali dolazimo u situaciju da više nemamo svojih igrača. Sve nam je otišlo na stranu, jer ovdje nisu dobili šansu. Nemojte praviti atmosferu da se zbog takvih poteza počinje mrzeti svoj klub”, istakao je Džanković.

Na kraju svoj izlaganja još jednom pozvao na međusobno poštovanje, jer, kako kaže, sretat’ će se ljudi i van ove skupštinske sale.