Home Vijesti Mujagić: Hamidović da podnese neopozivu ostavku, pomoći ćemo porodici Bronja

Mujagić: Hamidović da podnese neopozivu ostavku, pomoći ćemo porodici Bronja

1651
0

Iz Sjenice sinoć ogorčenje. Dom zdravlja u toj opštini odbio je pružiti prvu pomoć i asistenciju pacijentu Feku Bronji koji je ušao i žalio se na tegobe, poslije čega je preselio. Iza njega je ostalo četvoro djece. Predsjednik Opštine Sjenica Munib Mujagić zatražio hitnu ostavku direktora Doma zdravlja Altana Hamidovića.

– Mi smo tužni zbog toga, ali učinit ćemo sve da se ovakve stvari više nikada na teritoriji naše opštine ne dogode. Vrijeme pred nama će dati detaljno objašnjenje na koji način je direktni krivac za jedan ovakav tragičan događaj.Pozivam direktora Altana Hamidovića da podnese hitnu i neopozivu ostavku na mjesto direktora Doma zdravlja. To je ono što on najmanje može da doprinese boljem kvalitetu zdravstvenih usluga svih građana opštine Sjenica. Istina je da su građani na društvenim mrežama negodovali povodom ovog događaja, da su mnogi sa razlogom ljuti i zabrinuti za svoju budućnost i zdravlje i mi toj temi moramo ozbiljno pristupiti i tražiti odgovornost svih onih koji su učestovali u ovome. Mi smo u prethodnom periodu ukazivali na lošu situaciju i organizaciju u Domu zdravlja i da je to nešto što je nedopustivo. Ne može iz gradskih kafića za vrijeme radnog vremena upravljati zdravstvenom sistemom, kazao je Mujagić.

POMOĆ ZA PORODICU BRONJA

– Obavezni smo i moralno i ljudski da u ovom teškom trenutku porodici Bronja neizbrisivu tugu na neki način olakšamo, da pomognemo ono što je u našem domenu i šta je njima najnužnije. Pomoći ćemo i na duže staze, da ta djeca se obrazuju, školuju, da izađu na svoj selamet, da postanu svoji ljudi i da budu ponosni na svog baba. Sjenica zna da je rhm. Feko Bronja bio jedan od najčestitijih i najuglednijih naših sugrađana.

Rhm. Feko Bronja sa suprugom i djecom