Home Vijesti Biševac o dodjeli pomoći: Zamjerka DRI jeste to što CSR nije uradio...

Biševac o dodjeli pomoći: Zamjerka DRI jeste to što CSR nije uradio posebno 492 rješenja

187
0

U foajeu novopazarskog Kulturnog centra održana je press konferencija na kojoj je o aktuelnim temama govorio gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

Osvrnuo se na izvještaj Državne revizorske intitucije u kojem stoji da je Centar za socijalni rad isplaćivao jednokratnu novčanu pomoć na osnovu zaključka Gradskog veća i rješenja gradonačelnika. Biševac kazao da se radilo sve po zakonu, te da je Centar za socijalni rad 2017. godine proglašen kao najbolji u Srbiji.

„To je jedina istina, da nema nikakve razlike niti diskriminacija kome će se ta sredstva dodijelit. Jedina zamerka revizije i ono što je zloupotrebljeno jeste rješenje koje je uradio Centar za socijalni rad, da su na jednom rješenju stavili imena 492 djece, zamerka je bila da je trebalo svako rješenje da se piše, pošto je bio kraj godine a znamo i da imaju previše posla a malo ljudi oni su to uradili. Mi ćemo ako Bog da i u ovoj godini još više sredstava da odvojimo za ove kategorije, obuhvatićemo ove godine i djecu koja su oboljela od rijetkih bolesti.“, istakao Nihat Biševac

Grad Novi Pazar još uvijek nema usvojen završni račun za 2019. godinu, iako za nekoliko dana ulazimo u novu kalendarsku 2021. godinu. Gradonačelnik istakao da je jedini razlog korona virus.

„Mi smo tek imali skupštinu posle formiranja gdje mora skupština da ovlasti revizore, tender da raspišemo da bi se javili revizori kako bi usvojili završni izvještaj. Pošto su se ti koji su dobili tender razboleli od korone, jednostavno se odlaže zbog toga, to je jedini razlog, problem sa korona virusom. Znamo da dugo nije imala skupština do formiranja, kada smo ovo formirali opet se desila korona tako da to je jedini razlog.“

Izvještaj će se usvojiti na nekoj od narednih sjednica Skupštine grada Novog Pazara, kada revizorska firma koja je dobila tender sastavi izvještaj.