1.262 mladih iz Novog Pazara i Tutina biće uključeno u program “Moja prva plata”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ukupan broj informisanih kandidata od strane savjetnika za program Moja prva plata u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje Novi Pazar iznosi preko 3000 nezaposlenih lica sa evidencije. 1.262 mladih do 30 godina iz Novog Pazara i Tutina biće uključeno u program “Moja prva plata” kod 950 privatnih poslodavaca.

Program moja prva plata postaje jedna veoma uspješna priča i jedan veliki uspjeh za sve mlade ljude koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje a bez radnog iskustva su i žele da se stručno osposobljavaju, naglasio je direktor novopazarske filijale Fahrudin Đekić

„Ukupno odobrenih kandidata u privatnom sektoru je na nivou Srbije 7350, dok je na nivou naše filijale čak 1262 kandidata od toga u Novom Pazaru 1050 a u Tutinu 203, što znači da će u narednih 9 mjeseci kroz finansijski podršku stručnog osposobljavanja mladih ljudi u Novom Pazaru i u Tutinu iz budžeta Republike Srbije biti uloženo nešto više od 2.000.000 eura. Ovdje govorimo samo o privatnom sektoru, očekujemo i dalje rezultate za javni sektor za koji još uvijek nije donijeta odluka. Sa potpisivanjem ugovora kreće se danas zato apelujem na sve poslodavce i na sve odobrene kandidate da prate upustva koja postoje na sajtu, upustva koja će oni dobijati putem maila i putem telefona od stručnih saradnika jer sav posao mora da se završi do 14. decembra.“, istakao je Fahrudin Đekić.

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje Novi Pazar je po broju uključenih lica kod privatnih poslodavaca, koja će biti realizovana kroz program Moja prva plata, druga u Srbiji, odmah posle Beograda.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img