Home Vijesti Probna zabrana saobraćaja u centru grada Novog Pazara

Probna zabrana saobraćaja u centru grada Novog Pazara

116
0

U petak i subotu, 20. i 21. novembra, ulica Stevana Nemanje u Novom Pazaru, od Kulturnog centra do semafora na raskrsnici prema Autobuskoj stanici, bila je zatvorena za saobraćaj u vremenu od 21-23h.

Na prijedlog Policijske uprave Novi Pazar, u cilju povećanja bezbjednosti pješaka i smanjenja zagađenja vazduha u centru grada, Gradsko vijeće je usvojilo ovakvu odluku.

Kako je saopšteno iz gradske uprave Novog Pazara ova odluka je probnog karaktera, te na osnovu povratnih informacija i sagledavanja svih činjenica funkcionisanja saobraćaja u ovakvom formatu nakon ove odluke, biće preduzeti naredni koraci.

Stanovnicima koji žive u ovom dijelu grada biće omogućen nesmetan prolazak u vremenu zabrane, kao i za sva vozila koja napuštaju ulicu Stefana Nemanje u ovom dijelu.

Građani Novog Pazara istakli da podržavaju ovakvu odluku.

“Podržavamo ovu odluku, slobodnije nam je za šetanje i biće manje zagađeno. Ja mislim da će ovo moći kod nas da se primjenjuje.”

“Ovo bi bilo dobro i za grad i za građane Novog Pazara, lakše nam je da prošetamo gradom i nadam se da će ovo moći da zaživi kod nas a vjerujem da hoće ukoliko budemo uporni.”

Inače, Novi Pazar važi za jedan od najzagušenijih gradova u saobraćaju, kao i sa najvećim stepenom zagađenja vazduha u regionu.