Home Vijesti Po drugi put odloženo suđenje protiv Ramiza Župića i Suada Zoranića

Po drugi put odloženo suđenje protiv Ramiza Župića i Suada Zoranića

177
0

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru, pod pritiskom domaćih i međunarodnih organizacija, pokrenulo je krivični proces protiv Ramiza Župića i protiv Suada Zoranića, zbog organizovanog otimanja i krađe mobilnog telefona od međunarodno akreditovanog novinara, Salahudina Fetića, tokom protesta građana u Skupštini grada Novog Pazara u oktobru 2018. godine.

Osnovni sud u Novom zakazao je drugo ročište koje je trebalo da se održi danas a koje je odloženo zbog smrtnog slučaja u porodici advokata okrivljenih.

„Danas je po drugi put odloženo suđenje u tužbi protiv Ramiza Župića i Suada Zoranića za otimanje telefona, koje se desilo prije dvije godine u Skupštini grada Novog Pazara. Dakle, tada sam kao novinar izvještavao sa tog zasijedanja, dobro ste upoznati sa svim onim što se desilo, već je jednom odloženo suđenje, danas je po drugi put odloženo suđenje, razlog za današnje otkazivanje je smrtni slučaj koji se desio u porodici advokata koji zastupa okrivljene, objektivan razlog je razumljiv razlog.“, istakao je Salahudin Fetić

Okrivljeni se nisu pojavili, iako postoji dokaz da je Župiću uredno dostavljen poziv od strane suda, dok za Zoranića ne postoji dokaz da je poziv dostavljen i primljen.

Sudija je od policije zatražila da se za sledeće ročište koje je zakazano za 26. januar u 10h Zoraniću putem policije uruči poziv, a da se Župiću Odredi mjera privođenja zbog neodazivanja na uredno primljen sudski poziv.