SPP Sjenica najoštrije osuđuje političko djelovanje agenata VBA

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja u Sjenici najoštrije osuđuje prijetnje, ucjene i pritisak na odbornike u Skupštini opštine Sjenica od pojedinih bezbjednosnih, policijskih i kriminalnih struktura.

Činovnici Vojnobezbjednosne agencije, od kojih se posebno izdvaja Radojica Točilovac, učestalo borave na teritoriji opštine Sjenica gdje svakodnevno pozivaju na razgovore odbornike vladajuće koalicije, vršeći pritisak na iste da napuste vladajuću koaliciju i podrže koaliciju Stranke demoktatske akcije – SDA Suljemana Ugljanina i Sandžačke demokratske partije – SDP Rasima Ljajića. U tim razgovorima, činovnici Vojnobezbjednosne agencije ucjenjuje odbornike, daju im određene ponude i upućuje im izvjesne prijetnje ukoliko i dalje ostanu na strani vladajuće koalicije. Pored Radojice Točilovca, još par lica iz Vojnobezbjednosne agencije sa područja Nove Varoši, Užica, Prijepolja i Kraljeva istim povodom borave na teritoriji naše opštine, što ugrožava bezbjednost odbornika ali i svih građana opštine Sjenica. Zahtijevamo od nadležnih državnih organa da nam u što kraćem roku odgovore u čije ime, za čiji račun, po čijem nalogu, iz kojih razloga i zbog čega činovnici Vojnobezbjednosne agencije pritiskaju i ucjenjuju odbornike iz vladajuće kaoalicije u Skupštini opštine Sjenica, koje istima izdao takva naređenja i zbog čega već duži period vrše nedozvoljene radnje na teritoriji opštine Sjenica. U ove nezakonite radnje uključen je i izvjesni Milovan Milićević iz Prijepolja koji, uz pozivanje na ime Aleksandra Vulina i određenih lica iz tužilaštva i službi bezbjednosti, prijeti odbornicima stavljajući im određene opasnosti u izgled ako ne napuste vladajuću koaliciju i ne podrže koaliciju stranka SDA i SDP. Podršku ovim licima daju i određena službena lica iz policijski redova, lica sa kriminalnim dosijeima i lica sa poternica koja u pojedinim državama imaju zabranu ulaska i boravka.

Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja u Sjenici izražava zabrinutost za sigurnost odbornika u opštini Sjenica i zahtijeva hitnu reakciju Ministarstva odbrane i ministra Nebojše Stefanovića, Ministarstva unutrašnjih poslova i ministra Aleksandra Vulina, Vojnobezbjednosne agencije i direktora Đura Jovanića, kao i Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru.

 

  Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja u Sjenici

  1. 11. 2020. godine
- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img