Harun ef. Eminagić dan nakon prijetnji: Jedinstvo nas je očuvalo u Priboju, iz iskušenja izlazimo jači

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Muslimani u Priboju uvijek su podržavali dobre komšijske odnose,ali svaka harmonija nekome zasmeta, kaže komentirajući prijetnje i uvrede Harun ef. Eminagić, glavni imam Medžlisa IZ Priboj. Izuzev podrške Mešihata Islamske zajednice i pojedinih partija još nikakav poziv zvaničnika u Priboju nije dobio kao ni pravosudnih institucija.

 

Od lokalne samouprave još nisam dobio nikakav poziv ni od predsjednika Opštine, ni Skupštine. Što se tiče političkih opcija, prvi mi je dao podršku narodni poslanik akademik Muamer Zukorlić. S lokalnog nivoa imao sam pozive pripadnika bošnjačkih stranaka SPP, SDA, LDP iz Priboja. Oni su me nazvali, objavili na nekim portalima i hvala im na tome. Ovo treba da smatramo kao i ovaj virus koji nas je zadesio. Uvijek je bilo ovakvih i sličnih poruka i da ostanemo hladne glave. Ne treba da odgovaramo na poruke i uvrede da ne kaljamo čast i obraz naše uzvišene vjere da se držimo zajedno kao i dosad jer nas je jedinstvo očuvalo na Kapiji Sandžaka.Bit ćemo jedinstveni, zbijenih safova, budni pratiti. Sve ove poruke koje se upute imamima upućene su džematlijama kao i kad se svaka privatna poruka uputi džematliji odnosi se na čitavu zajednicu. U Priboju smo to odavno shvatili i među nama nema nikakvih podijela ni na vjerskom ni na političkom planu. Sigurno ćemo iz ovog iskušenja izaći još jači i veći pobjednici, kaže Harun ef. Eminagić, glavni imam Medžlisa IZ Priboj

 

Da podsjetimo, pripadnik „Lazareve vojske“, kako sebe naziva, Harun-efendiju oslovljava poturicom i izdajnikom pravoslavlja koji je pod prismotrom „patriota ove zemlje“ i da mu se svaki korak prati „pod budnim okom“, podsjećajući ga da su Bošnjaci „velika manjina u Srbiji“, te da će Eminagić biti „opomenut posebno“ jer su oni „za čas tu“.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img