Dodijeljeni indeksi brucošima FIS-a

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Fakultetu za islamske studije organizirana je dodjela indeksa brucošima, 19. generaciji studenata na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Brucošima se na početku obratio dekan Fakulteta za islamske studije poželivši im uspješnu školsku godinu.

„Čast mi je da i ove godine iako su ovakve okolnosti, iako je ovakvo stanje, da možemo da našim studentima dodijelimo indekse i da još jednom potvrdimo da su studenti Fakulteta za islamske studije. Posebno nas čini sretnim da možemo da kažemo da je upisna godina protekla veoma uspješno, imamo zadovoljavajući broj upisanih i ja im želim puno uspjeha.“

Nauku koju stičete na Fakultetu za islamske studije, znajte da cijenite, poručio je brucošima predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

„Ove godine po prvi put imamo studente ne samo sa prostora Balkana, Srbije, Crne Gore, Sandžaka već i šire. Ovaj fakultet postaje biti prepoznatljiv i preko granica i kao što znate imamo i prve studente iz Rusije koji su došli da stiču znanje na islamskom fakutetu u Novom Pazaru. Ono što vam majka pripremi je najljepše na svijetu i naša vjera je nešto sa čime se mi ponosimo i Allahu smo zadovoljni što pripadamo ovoj vjeri i ova vjera se treba čuvati, svako od nas našu prelijepu vjeru treba čuvati bez vjere se može ostati, zapamtite, zato čuvajte svoju vjeru, to je najveće blago i najveće bogatstvo.“

Muftija Dudić je poručio brucošima da se trude biti najbolji studenti i sa ovog fakulteta odu ponosni i puni znanja. Na kraju su brucošima dodjeljeni indeksi.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img