Home Vijesti Akadmik Zukorlić uputio čestitku predsjedniku stranke Narod i pravda Elmedinu Konakoviću

Akadmik Zukorlić uputio čestitku predsjedniku stranke Narod i pravda Elmedinu Konakoviću

301
0

Predsjedniku stranke Narod i pravda

gospodinu Elmedinu Konakoviću

 

Č E S T I T K A

 

Poštovani gospodine Konakoviću, želim Vam čestitati na izuzetnom uspjehu koji ste ostvarili na općinskim i gradskim izborima diljem Bosne i Hercegovine. Posebno raduje da su građani naše prijestolnice Sarajeva u ovolikom broju prepoznali i nagradili Vaš trud i rad u prethodnom periodu.

Povjerenje koje Narod i pravda zadobija u relativno kratkom vremenskom rasponu od svog osnivanja pokazatelj je da je koncept političkog djelovanja i programska platforma prepoznata od strane građana i da predstavlja budućnost Bosne i Hercegovine kao i nadu da će naša matična država konačno krenuti putem neophodnih društvenih reformi i oporavka iz višedecenijskog letargijskog stanja koji su doveli do deformiteta čije posljedice najviše osjećaju građani.

Dobili ste veliku šansu i obavezu da povedete narod putem tih temeljitih reformi, a pred Vama je trnovit i nimalo lahak put, zato Vam želim da uspijete i budete primjer generacijama koje dolaze i žudno iščekuju poboljšanje svekolikih životnih prilika u Bosni i Hercegovini.

U Stranci pravde i pomirenja i meni lično imate prijatelje i podršku da ustrajete na tom nimalo lahkom putu i već na narednim parlamentarnim izborima preuzmete odgovornost za vođenje države i njenog daljeg ozdravljenja.

 

Mahsuz selam,

potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije

narodni poslanik

predsjednik Stranke pravde i pomirenja

akademik Muamer Zukorlić