Home Vijesti REZULTATI HAPŠENJA – Pazarci se brane sa slobode, Prijepoljci se nagodili

REZULTATI HAPŠENJA – Pazarci se brane sa slobode, Prijepoljci se nagodili

217
0

Nakon što su po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu privedeni visoki funkcioneri SDP-a i Gradske uprave pušteni su iz pritvora nakon višečasovnih davanja izjava, prenosi RTV Novi Pazar.

Naša redakcija pokušala je od Višeg javnog tužilaštva dobiti više informacija, ali odgovore još uvijek nismo dobili. Brojni portali prenijeli su informaciju da funkcioneri SDP-a nisu oslobođeni krivice, već su samo pušteni da se brane sa slobode dok će krivični postupak ići u redovnom postupku.

Podsjećamo da je u Novom Pazaru uhapsila pomoćnika gradonačelnika grada Novog Pazara Ensara Škrijelja (39), odgovorno lice JP “Zavod za urbanizam” Suata Ljajića (44), odgovorno lice JKP “Gradska čistoća” Emina Omerovića (58) i još osam osoba zbog sumnje da su trgovali uticajem, zloupotrebili službeni položaj u vezi sa javnom nabavkom. Riječ je o pet visokih funkcionera lokalne samouprave i Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića. Takođe, uhapšeni su i radnik Gradske uprave grada Novog Pazara Muzafer Dragolovčanin (52), zaposleni u Kulturnom centru tog grada Aladin Imamović (42), kao i vlasnici pet privrednih društava, dok je za jednom osobom podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Prema prvim informacijama, zloupotrebe su utvrđene u vezi sa javnom nabavkom za rasvjetu u Gradskom parku, a kroz projekat koji je finansirao Rasim Ljajić preko svog Ministarstva turizma.

PRIJEPOLJCI SE NAGODILI 

 

U okviru akcije za suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije u Prijepolju je uhapšen bivši predsjednik opštine Dragoljub Zindović i još sedam lica.

Šestoro od ukupno osmoro Prijepoljaca, koji su prije dva dana uhapšeni u akciji suzbijanja korupcije, sklopilo je sa Tužilaštvom u Kraljevu sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog su osuđeni na uslovnu kaznu od šest mjeseci zatvora, nakon čega su pušteni da se vrate kući. U pritvoru su zadržani nekada prvi čovjek opštine Dragoljub Zindović i prosvjetni inspektor Mersid Mekić.