Home Vijesti Novopazarska raskrsnica smrti – Teferič

Novopazarska raskrsnica smrti – Teferič

352
0

Kada spojite bahatost vozača, rješenje nadležnih nad putevima koje je osmišljeno samo da se nešto skine sa dnevnog reda, nerad rukovodstva lokalne samouprave i nezainteresovanost policije, dobijate novopazarsku raskrsnicu smrti “Teferič” koja je dosada odnijela mnoge živote.

U prosjeku, na ovom mestu dogodi se godišnje više od dvadeset saobraćajnih nesreća od kojih mnoge sa tragičnim ishodom.

„Ja sam mještanin ovog naselja, prolazim ovuda svakodnevno kao i moja djeca i cijela porodica. Ja mislim da je ovo najnebezbedniji dio grada i godinama niko baš, apsolutno niko ne preduzima ništa kako bi se ovaj problem riješio a to ne da je mali problem, nego je zaista ogroman problem. Skoro svakodnevno se dešavaju nesreće, ovdje je i po saobraćajnim propisima crna tačka, godinama smo pokušavali da ov vlasti koje su prolazile i dolazile riješimo ovaj problem, ni dan danas on nije riješen. Zbog čega, ja nemam na to odgovor kao ni svi ljudi ovog naselja.”

Naša televizija je u više navrata izještavala o problemu koji mještanima stvara ova raskrsnica. Na društevnim mrežama također sve je više onih koji ukazuju na ovaj problem. Saobraćajna nesreća koja se dogodila sinoć, a u kojoj su povređene dvije osobe samo je jedna od mnogih kojim su svjedočili.

Iz Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Novog Pazara poručili da se radi o putu državne kategorije za koji nisu nadležni, te da mogu raditi promjene koje su kozmetičke prirode kao što je posatvljanje vibro traka i osvjetljenje raskrsnice. Ipak građanima još jednom obećali rješavanje problema.

“Obećavam u ime Savjeta i u ime grada Novog Pazara svim ljudima iz tog naselja da ćemo učiniti sve što možemo da učinimo da bi povećali bezbednost na raskrsnici kod šutenovačkog stadiona.”, isakao Mirsad Jusufović.

Po svemu sudeći za gorući saobraćajni problem u gradu rješenja nema ni na pomolu. Roditeljima ostaje svakodnevni strah za djecu koja moraju da pređu put u pokušaju da stignu do škole ili sportskih terena. Životi su nam postali crna tačka, baš kao raskrsnica na kojoj se periodično, ali sigurno, naglo prekidaju tuđe, ali i naše sudbine.