Akademska inicijativa „Forum 10“ i udruženje “Ženske studije i istraživanja“ organizirali program „Onlajn ženske studije“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Akademska inicijativa „Forum 10“ u saradnji sa udruženjem „Ženske studije i istraživanja“ organizirala je program „Onlajn ženske studije“.

Ističu da su ženske studije visokoškolski interdisciplinarni obrazovni program namenjen svima koji se na bilo koji način bave (ili žele da se bave) odnosom roda, pola i drugih povezanih društvenih fenomena.

Abmasador Švedske u Srbiji gospodin Lundin ističe da se kao društvo moramo pozabaviti pitanjem prava i položaja žene u društvu.

Micaela Thurman iz Misije OEBS u Srbiji dodaje da se položaj i bezbjednost žene mora sagledati kroz više aspekata.

Na ovaj način se pruža prilika i muškarcima i ženama da bolje shvate teorijska ali kasnije i praktična znanja sa ženskih studija, dodala je Banina Muderizović ispred Savjet za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti.

Opšti cilj programa „Onlajn ženske studije“ je podrška i poboljšanje teorijskih modela koji afirmišu razlike i mogućnosti otpora, političkog delovanja protiv društvenih praksi diskriminacije i isključenosti, kao i unapređenje feminističke metodologije sa posebnim fokusom na razvoj kritičkog mišljenja i razumevanja ljudskih i prava žena.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img