Home Vijesti Odbornici SPP-a o problemima i nedostacima u JKP “Gradska čistoća” i “Parking...

Odbornici SPP-a o problemima i nedostacima u JKP “Gradska čistoća” i “Parking servis”

174
0

Tokom drugog dana zasjedanja Skupštine grada Novog Pazara, na dnevnom bilo je imenovanje novih direktora “Gradske čistoće” i “Parking servisa”. Direktori javnih preduzeća i ustanova podnjeli su izvještaje o radu u prošloj godini odbornicima lokalnog parlamenta.

Odbornici SPP- su ukazali na probleme i propuste JKP “Parking servisa” i JKP “Gradske čistoće”.

Odbornik SPP-a Edin Numanović se osvrnuo na rad Parking servisa gdje je istakao da je iznos dnevne karte u Novom Pazaru skuplju nego u drugim gradovima kao i na to da se plaća intervencija van depoa.

“Na osnovu čega su utvrđivanje naknade za plaćanje satne karte. Na internetu se lako može naći da gradovi slične veličine i ekonomske situacije kao što su Subotica, Kraljevo, Valjevo, Kragujevac, Leskovac imaju mnogo niže cijene dnevnih karti za parking. Vidjeli smo u cenovniku intervencija a koje sprovode službe, intervencija van depoa koja košta 1220dinara a odnosi se na to da sama postava pauk službe koji kreće u proces podizanja vozila, samo se postave prateći elementi na vozilu i ukoliko vlasnik dođe on mora da plati tu naknadu”.

Odbornica prof.dr. Amela Lukač-Zoranić pitala je direktora JKP “Gradska čistoća” o pranju ulica jer ono što vidimo daje utisak da se ulice ne peru svakodnevno već parcijalno i paušalno. Podsjetila je sve da svi moramo biti primjer jedni drugima kako bi nam se popravilo ekološko stanje u gradu.

“Kako je već i navedeno u izvještaju, ulice se peru redovno. Ja bih pitala direktora kao što sam ga pitala i prošle i predprošle godine, da li se ulice peru redovno ili parcijalno? Ja ću zamoliti svakog od vas da se pozabavi tim pitanjem jer to nije ulica gdje živim samo ja već gdje živimo svi mi. Samim tim to dovodi do problema izlivanja fekalija a to je konstantno posebno kada su kiše a to je problem sviju nas. Sve ono što se izlije iz kanalizacija ostaje na ulici, jer kiša nije ponjela svu nečistoću. Ulice se nakon takvih slučajeva ne peru. Kapaciteti su mali i sve razumemo, ali uz dobru organizaciju se sve može odraditi”.

Odbornica Misala Pramenković dodala je da svaki izvještaj mora biti detaljan kako bi imali uvid u sve ono što određeno preduzeće radi.

Za novog vršioca dužnosti direktora “Parking servisa” imenovan je ekonomista Emir Spica,a dosadašnji vršilac dužnosti direktora tog preduzeća Armin Mehović imenovan je za vršioca dužnosti direktota JKP “Gradska čistoća”.

SANA