Home Vijesti Promovirana tehnološka rješenja kompanije „HIK VISIONI“

Promovirana tehnološka rješenja kompanije „HIK VISIONI“

115
0

Firma „Next Tehnology“ i regionalni distributer sigurnosne tehnike „Sectron“ su građanima Novog Pazara predstavili tehnološka rješenja kompanije „HIK VISIONI“.

„HIK VISION“ je globalno najveći proizvođač sigurnosne tehnike i Novi Pazar je i na privatnom i na korporativnom nivou ukazao povjerenje ovoj opremi, naglasio je Aleksandar Marinković.

„Trenutno su najinteresantniji sistemi za mjerenje temperature jer smo u jeku virusa i ovdje možemo vidjeti sisteme koji su zaduženi za kontrolu pristupa, evidenciju radnog vremena i mjerenje temperature. Ukoliko se pojavi lice čija je temperatura povišena, sistem će odreagovati tako što će upozoriti neko zainteresovano lice u monotoring centru i neće mu dozvoliti pristup, također će upozoriti svakog posetioca na neophodnost nošenja zaštitne maske. HIK VISION radi sisteme za razlićita vertikalna tržišta, skoro sve banke u Srbiji, svi korporativni sistemi koji dolaze u našu zemlju ukazali su povjerenje upravo HIK VISION-u zbog velikog nivoa pouzdanosti i zbog rješenja koja odgovaraju i najspecifičnijim zatjevima kupaca.“, istakao Aleksandar Marinković

Iz firme „Next Tehnology“ naglašavaju da su građani najviše zainteresirani za video nadzor za zaštitu objekata, kao i za kontrolu pristupa.

„Mi smo prepozatljivi po tome što radimo IT sisteme koje nemaju druge firme, i danas smo obezbijedili specijalno vozilo koje je došlo čak iz Holandije, kako bismo prezentovali našim mušterijama kao i sugrađanima, kontrolu pristupa i u skladu sa novonastalom situacijom sa korona virusom smo došli do ideje da postavimo kamere u tržnim centrima ili na javnim mjestima i javnim ustanovama gdje je velika ferkvencija ljudi, u saradnji sa lokalnom samoupravom, kako bismo mogli da zaštitimo naše sugrađane. Građani su trenutno najviše zainteresovani za video nadzor za zaštitu objekata, i za kontrolu pristupa, za kontrolu radnika. Postoje sistemi koji prate stanje kada je radnik ušao, kada je radnik izašao, koliko se zadržao, lakše je zbog obračuna plata i svega ostalog, ujedno je i preventivno mjerenje temperature u slučaju da radnik ima povišenu temperaturu, sistem javlja i taj radnik se upozori da ne bi došlo do zaraze ostalih radnika.“, kazao Elvedin Žirčanin

Zahvalni građanima koji su ih posjetili i pokazali veliko interesovanje za sve ono što nudi kompanija „HIK VISION“

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA