Home Vijesti Mreža mladih iz Prijepolja sarađuje s ostalim mrežama mladih iz regije

Mreža mladih iz Prijepolja sarađuje s ostalim mrežama mladih iz regije

133
0

Mreža mladih iz Prijepolja I hor “Ljiljan” cjelina su prema angažmanima I djelovanju. Počeli su iz Sinan begove džamije, radili edukativne filmove, odličnu saradnju imaju s MOK-om iz Novog Pazara I dobro su poznati njihovi zajednički iftari u vrijeme ramazana, kao I Medžlisom IZ Prijepolje. Također, posebna je I saradnja s Udruženjem Alijansa mladih, kao I centrom za zaštitu ljudskih prava I tolerancije “Polimlje”. Organizovali su I Međunarodnu naučnu konferenciju “Uloga vjerskih zajednica u prevenciji nasilja I ekstremnih ponašanja”.

 

-U svemu tome vidimo povezanost. Pohvalio bih se saradnjom koju imamo I sa ostalim mrežama mladih. Među njima je I Mreža mladih Gornji Vakuf gdje smo organizovali posjetu kulturnih znamenitosti I oni su nas itekako lijepo primili, ističe Rusmir Brajanac “Mreža mladih” Prijepolje

Prema riječima Harisa Durana Svaki pojedinac koji osjeća da ima potrebu da doprinese svom društvu i u skladu s kompetencijama može da učestvuje u radu Mreže.

-Ima nas iz različitih branši što djeluje na rezultat naših projekata I u tom smislu I sama realizacija je tada mnogo jednostavnija.