Home Vijesti Novopazarac Almedin Dino Ziljkić pozvan za fudbalsku reprezentaciju BiH

Novopazarac Almedin Dino Ziljkić pozvan za fudbalsku reprezentaciju BiH

232
0

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest među novopazarskim ljubiteljima fudbala da je njihov ljubimac Almedin Dino Ziljkić, iako već nekoliko sezona nije član FK Novi Pazar, pozvan za reprezentaciju BiH. Nakon nevjerovatne prethodne sezone, ali i kontinuiteta dobrih igara i u ovoj u dresu Borca iz Banja Luke, selektor BiH Dušan Bajević uputio je poziv Ziljkiću da bude dio ekipe u prijateljskoj utakmici protiv Irana, kao i na mečevima Lige Nacija protiv Holandije i Italije. Skroman mladić, koji je još iz dječačkih dana pokazivao ogroman potencijal za veliku fudbalsku priču, ni sanjao nije, kaže, da će se ovo dogoditi. Ekskluzivno za našu televiziju javio se nakon treninga iz Banja Luke. Poselamio i pozdravio sve Novopazarce koji su prethodnu noć društvene mreže obilježili ovom viješću. Ističe da će dati sve od sebe, ukoliko mu se pruži prilika, da još jednom pokaže svoj potencijal i ponosnim učini čaršiju iz koje se otisnuo u ostvarenje fudbalskog sna.

“Ovim putem želim da pozdravim sve moje Pazarce. Iskreno, nisam se nadao, iako su postojale neke čaršijske priče – što bi se reklo, da je selektor obratio pažnju na mene. Na meni je da radim još više i jače da bih opravdao ovaj poziv, jer tek sam zagazio jednom nogom što se kaže u svijet pravog profesionalnog fudbala. Dug je put predamnom, ali je najvažnije da sam skrenuo pažnju selektora, a svojim radom, trudom, igrama i zalaganjem opravdaću, nadam se, očekivanje svih, od čelnika svog kluba, preko porodice i svih onih koji vjeruju u mene. Još jednom veliki selam i pozdrav za sve moje Pazarce, vidimo se uskoro i voli vas vaš Dino”, kazao je Ziljkić u javljanju za našu televiziju.

Naši talenti najbolji su reprezenti našeg grada i mladosti. Gdje god se pojave učine nas ponosnim. Želimo ti puno uspjeha Dino.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA