Jeromonah Gavrilo – Netačni navodi da Crkva blokira radove na rekonstrukciji puta Novi Pazar-Tutin

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Radovi na rekonstrukciji putnog pravca Novi Pazar-Tutin u punom su jeku. Izvođač radova vrijednih 24 miliona eura je turska kompanija “Tašjapi”. Kako je za Agenciju SANA rečeno iz ove kompanije do sada je završeno oko sedam kilometara puta od predviđenih više od dvadeset, a radovi će biti nastavljeni i u narednom periodu.

Iako je u prethodnom periodu bilo je riječi da Srpska pravoslavna crkva blokira rekonstrukciju dionice puta koja prolazi uz zemljište koje pripada manastiru Sopaćani, što su potrvdili i izvođači radova, iz SPC-a demantovali su ove navode.

“Nikada se niko nije obratio manastiru za tako nešto, niti u pisanoj, niti u usmjenoj formi, niti ja znam da se tamo izvode neki radovi i da se radi nešto. To je jedna velika neistina i zloupotreba imena manastira Đurđevih Stupova da neko govori ime manastira za nešto što je od opšteg interesa. Meni je izuzetno zadovoljstvo ako možemo da pomognemo i gradu i građansktvu, a ako nešto ne možemo da pomognemo, pa nećemo onda da odmažemo”, istakao je Jeromonah Gavrilo Božinović iz manastira Đurđevi Stupovi.

Vremenski uslovi, kao i uslovi na terenu pogoduju za izvođenje svih planiranih radova, a rok za završetak je jun 2022. godine. No nakon skorašnjeg sastanka predsjednika Turske i Srbije u Ankari Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdoana potencirano je skraćenje završetka radova do septembra 2021. godine.

Inače, tokom izvođenja radova ovaj putni pravac je u potpunosti zatvoren za saobraćaj, te se do završetka ovih radova sav protok robe i putnika vrši preko drugog pravca koji prolazi preko Ribarića. U vremenu poslije 17 časova, kada se radovi ne izvode, kompanija Tašjapi dozvolila je protok saobraćaja kako bi lokalnom stanovništvu olakšala životne uvjete dok radovi traju.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img