Home Vijesti Esad Hasanović i Eldin Hujević: Rekreativci mogu mnogo, u zdravom tijelu je...

Esad Hasanović i Eldin Hujević: Rekreativci mogu mnogo, u zdravom tijelu je i zdrav duh

162
0

Na nedavno održanom polumaratonu u Kragujevcu Novopazarci o kojima se malo govori ostvarili su veliki uspjeh. Esad Hasanović i Eldin Hujević su samo dvojica iz odabrane čaršijske skupine svestranih rekreativaca koji su ostvarili lične rekorde na reviji koja je brojala preko 200 takmičara. Esad Hasanović bio je treći, Hujević jedanaesti, a četvrti u svojoj konkurenicji – obojica sa ličnim rekordima. Oni su, prije svega, uspješni u svojim privatnim djelatnostima, ali im je dobra fizička sprema neizostavan faktor. Kao što namaz, kažu, hrani dušu, tako i tijelo hrani fizička aktivnost. Zanimljivo, ova družina prisutna je svuda – na maratonima, polumaratonima, trijetlonu, ali i biciklizmu. Prečica za uspjeh je, podvlače, dobra organizacija i racionalno razmišljanje.

Kada istrčite 30 kilometara bez minute odmora, a važite za rekreativca, kaže Hujević, ljudi često govore da je to pretjerivanje. Mnogi nisu svjesni, dodaje, da je prečica do pozitivnih misli i mentalnog zdravlja dobra fizička aktivnost i pripremljenost.

Razgovarali smo i o mladima u našem gradu i njihovom sportskom potencijalu, ali i o tome koliko je grad pružio šansu mladima da se afirmišu u sportu. Bilo je riječi i o važnosti fizičke aktivnosti za svakog muškarca, te šta treba praktikovati od fizičkih aktivnosti barem sat vremena dnevno. O svemu tome pogledajte u večerašnjem izdanju emisije “Iz svijeta sporta” na Sandžak televiziji.

SANA  – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA