Home Vijesti Mujagić: Sve što se jučer desilo u Sjenici izrežirano je

Mujagić: Sve što se jučer desilo u Sjenici izrežirano je

1075
0

Sve što se desilo u Sjenici, bez sumnje je izrežirano. Iako je opozicija iskoristila pauzu tokom zasijedanja pa izabrala novu vlast predsjednik Mujagić jutros je bez problema došao na posao u svoj kabinet. Vjeruje i da će nadležno ministarstvo odraditi posao i da će biti vraćeno, ionako poljuljano povjerenje u institucije sistema države naročito kad je Sandžak u pitanju.

 

-Sve što je jučer opozicija u Sjenici uradila je izrežirano, potpuno nelegalno. Obratili smo se Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu sa zahtjevom da se ova situacija razriješi. Do tog trenutka mi ćemo svoje aktivnosti i obaveze redovno obavljati. Jedina prava i legitimna vlast je ova koja je izabrana na prvoj konstitutivnoj sjednici tako da sa nađe strane tu dileme nema, kaže predsjednik Opštine Sjenica Munib Mujagić

 

Za smjenu vlasti pojašnjava, treba parlamentarna većina ali ne na koruptivnim osnovama već na sttvarnoj većini koja je programski opredijeljena. Ovo što  sse dešava u Sjenici pokušaj je ponovne uspostave starog pljačkaškog režima koji je opustošio i budžet i  javna preduzeća, uskratio građanne Sjenice za m mnoge vitalne funkcije.

 

-Ovo je pokušaj uspostavljanja ponovo takozvane Šoder politike,  poručuje Mujagić.