Home Vijesti Počela nastava u novoj akademskoj godini na FIS-u

Počela nastava u novoj akademskoj godini na FIS-u

218
0

Susretom i časom upoznavanja sa novom generacijom studenata počela je nastava na novoj akademskoj godini na Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru. Pored dekana i profesora Fakulteta, svečanost je svojim prisustvom počastio predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji, muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Brucošima se, u ime Uprave fakulteta, obratio dekan dr. Enver Gicić koji je poželio studentima 1. godine uspješan početak akademskog obrazovanja na FIS-u.

Prodekan Fakulteta za Islamske studije naglasio da su zadovoljni brojem studenata koji su se odlučili da svoje povjerenje daju baš ovom fakultetu.

„Fakultet se potrudio da s obzirom na nove uslove, se pripremi na adekvatan način i za ovu akademsku godinu. Jako je to važno zbog činjenice da i u ovakvom ambijentu potrudimo se da našim studentima obezbijedimo što kvalitetnije uslove da mogu slobodno i bezbedno studirati i sticati znanje, biti spremni da nakon što prođu te četiri godine studiranja, a svjedoci smo da godine jako brzo prolaze, budu zaista prave bakljonoše znanja, dostojanstva, vjere, naroda kojem pripadaju na ovim prostorima i šie. Čestitam fakultetu, jako smo ponosni, jako smo sretni, veoma uspješna godina kada je broj upisanih studenata u pitanju.“

U svom obraćanju, predsjednik Mešihata posebno je istakao da je ponosan sto Fakultet ove godine puni 19 godina od svog osnivanja te da oni kao ta, počastvovana generacija, trebaju biti jako ponosni.

 „Hoću da svjedočim jer sam i učesnik svih procesa koji se odvijaju ovdje na ovom fakultetu, da ćete imati šta naučiti od svojih predavača, profesora i asistenata. Na nekimd drugim fakultetima vladaju neke druge atmosfere i ambijenti, na ovom fakultetu smo se potrudili i trudit ćemo se da vlada porodični ambijent. Mali smo fakultet ali jesmo svetionik islama i od vas će zavisiti u kojoj mejri će ovaj fakultet biti ponos sviju nas.“

Izrazio je svoje zadovoljstvo što, i pored svih otežavajućih okolnosti vezanih za situaciju oko pandemije, akademska godina na Fakultetu za islamske studije počinje i ove godine na vrijeme.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA