Delegaciju vladine Komisije za nestale bebe primili u SPP-u

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Političkog savjeta SPP-a, dr. Admir Muratovic primio je delegaciju Vladine komisije za nestale bebe koju su predvodili Radiša Pavlović, predstavnik Udruženja „Za istinu i pravdu o bebama – udruženi roditelji i članovi porodica nestalih beba Srbije” i Milanka Momčilović, član Komisije.

Zadatak Komisije je prikupljanje i utvrđivanje činjenica na osnovu kojih može da se utvrdi istina o statusu ove djece na osnovu dokaza koji se izvedu i prikupljenih podataka u sudskom postupku od državnih i drugih organa, roditelja i drugih osoba.

Gospodin Pavlović se je u ime Komisije posebno zahvalio predsjedniku Stranke pravde i pomirenja akademiku Muameru Zukorlicu na nesebičnoj podršci koju je dao prilikom usvajanja amandmana na Zakon o nestalim bebama i izrazili očekivanja da će se u tom pravcu nastaviti kako bi se omogućilo da se on do kraja sprovede u praksi.

Dr. Muratović je prenio gostima iskrene pozdrave i podršku od strane predsjednika SPP-a i uvjeravanje da sve ono sto je on kazao tokom rasprave o donošenju ovog Zakona jeste principijelan stav kojem će SPP ostati dosljedan i pružiti svu neophodnu podršku kako bi se roditelji nestalih beba osjetili da nisu ostavljeni da se sami bore za svoja prava.

U delegaciji je bila i Hajrija Bahor, majka blizanaca iz Novog Pazara za koje se sumnja da se oteti nakon porođaja, čiji je slučaj akademik Zukorlić također aktualizirao tokom rasprave u Skupštini Srbije na temu donošenja pomenutog Zakona.

Info služba

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img