Muftija Dudić se odazvao akciji dobrovoljnog davanja krvi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Danas je održana druga septembarska akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novom Pazaru. Predsjednik Mešihata IZ u Srbiji, muftija prof.dr Mevlud ef. Dudić je bio dio akcije gdje ističe da se svijest mora probuditi o samom značaju davanja krvi.

“Redovan sam davalac krvi. Na ovaj način želim dati svoj doprinos i pomoć onima kojima je ta pomoć neophodna. Kroz ovu akciju znači spasiti mnoge žibote. Svakako želim da pošaljem poruku i pozovem sve naše sugrađane kako u Novom Pazaru tako i širom Sandžaka, da imaju razumjevanja za ovu akciju jer nikada ne znate gdje možete napraviti dobro djelo i sa kime se možete osevapiti. Htio sam da i ovim činom, jer tri puta godišnje dajem krv, da pošaljem poruku i u ime IZ u Srbiji da su nam ljudski životi bitni od svega ostaloga. Kao i u islamskom učenju, spasiti jedan život znači kao spasiti čitavo čovečanstvo”.

Doktorica Sošić istice da je i u nestabilnoj epidemioloskoj situaciji veoma bitno pomoci kroz ovakvu akciju jer su rezerve jedinica krvi smanjene.

“Mi se trudimo da poštujemo sve epidemiološke mjere. Mjerimo temperaturu na ulazu, obavezna je dezinfekcija ruku kao i nošenje maske i tokom davanja i tokom pregleda. Odaziv je za sada solidan. Naravno, pozivamo i dalje davaoce da dolaze i daju krv jer je veoma bitno da u ovoj situaciji jer su rezerve trenutno smanjene, svaka jedinica od krvi je od značaja”.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img