Home Vijesti Lažni profil Ženske mreže Stranke pravde i pomirenja na “Instagramu”

Lažni profil Ženske mreže Stranke pravde i pomirenja na “Instagramu”

377
0


Predjsednica Ženska mreža Stranke pravde i pomirenja Jasmina Nikšić kazala je danas da se na društvenoj mreži “Instagram” prije nekoliko dana pojavio lažni internet-profil sa istim imenom i logom „Ženske mreže Stranke pravde i pomirenja“, na kome se objavljuju izjave koje ne predstavljaju njihove stavove i koje mogu izazvati zabunu u javnosti.

„Naime, na nalogu koji je naknadno kreiran iznose se neistine i laži koje se predstavljaju kao zvanični stavovi stranke. Nalog je napravljen maliciozno sa ciljem diskreditacije naših članica, predstavnika i stranke. Ono što ovom prilikom želimo reći jeste da se ograđujemo od svih objava koje se pojavljuju na profilu zenskamreza_spp i obavještavamo naše članstvo da je jedini profil Ženske mreže SPP-a nalog na instagramu pod nazivom spp_zenska_mreza i naravno pozivamo članice Ženske mreže ali i Stranke pravde i pomirenja da prijave ovaj nalog koji širi dezinformacije i unosi konfuziju predstavljajući se kao Ženska mreža i propagirajući stavove koji nisu stavovi SPP-a“

Žalosno je da se danas moramo baviti ovakvim stvarima ali je očito neophodno kako bismo se zaštitili od laži od osoba koje se, umjesto da predstavljaju sebe i svoj rad, bave plasiranjem laži i lažnim predastavljanjem kako bi naškodili Stranci pravde i pomirenja, naglašava Jasmina Nikšić.

“Zaprepašćeni smo svakako time da se u vremenu kada stremimo promovisanju društvenih vrijednosti, aktivnog uključivanja žena u tokove društva, upravo preko Ženske mreže nastoje diskreditovati njene članice ali i SPP u cjelosti. Ono što smo mi preduzeli po ovom pitanju jeste da je taj lažni nalog prijavljen društvenoj mreži „Instagram“ preko zvaničnih organa stranke i svakako da očekujem da će lažni profil u najskorije vrijeme biti ugašen.“

Nikšić je pozvala građane da sa rezervom primaju informacije koje se objavljuju na ovom lažnom profilu, a protiv N.N. lica, koja se neovlašćeno predstavljaju kao Ženska mreža Stranke pravde i pomirenja biće podnijete krivične prijave.

Link lažnog profila Ženske mreže SPP-a https://www.instagram.com/zenskamreza_spp/?hl=hr

Link zvaničnog profila Ženske mreže SPP-a https://www.instagram.com/spp_zenska_mreza/?hl=hr


SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO -SANA