Home Vijesti ZZJZNP: Strašne su izjave da Novi Pazar nabavlja limene sanduke za djecu

ZZJZNP: Strašne su izjave da Novi Pazar nabavlja limene sanduke za djecu

168
0

Štab za vanredne situacije Novog Pazara kategorično je demantovao navode na društvenim mrežama da su poručeni bilo kakvi limeni sanduci za djecu. kako je rečeno, ova potpuna dezinformacija nanosi štetu i stvara nepotreban strah kod građana. Gostujući u Jutarnjem programu, dr. Maja Iković, portparol ZZJZNP ovakvu informaciju o navodnoj nabavci limenih sanduka za djecu smatra strašnom

 

 

Čula sam tu informaciju odnosno dezinformaciju i to je stvarno szrašno. Ko bi to mogao da sprema. ne postoje uopšte preduslovi za to.

Komentariše i izjavu ministra Šarčevića da je korona ušla u škole u Novom Pazaru

 

Četiri smo imali sumnje na virus korone. Sve četiri osobe su negativne i nemamo nijedan potvrđen slučaj korona virusa u školama koje su u našoj nadležnosti. Ne mogu da govorim o izjavama ministra već samo o onome što se u našoj kući radi, kao portparol. Znači, mi nemamo nijedan potvrđen slučaj.

 

Građani Srbije koji od danas poslije 18 sati uđu u zemlju, biće pod posebnim zdravstvenim nadzorom.

 

Poslije ulaska u zemlju imamo desetodnevni pojačan zdravstveni nadzor. Nema kućne izolacije već su građani dužni prijaviti se elektronskim putem da su uđli u zemlju, da se jave zdravstvenoj ustanovi ukoliko nemaju simptoma i sve je ostalo na svijesti i savjesti svake jedinke.

 

Svako nepostupanje po uputstvima iz zdravstvenog upozorenja predstavlja grubo kršenje epidemioloških mjera i svjesno ugrožavanje sopstvenog zdravlja, ali i zdravlja stanovništva Srbije.