Home Vijesti prof. Sead Redžović: Grad Novi Pazar treba postaviti prioritete

prof. Sead Redžović: Grad Novi Pazar treba postaviti prioritete

173
0

Sistem školstva u uslovima zaštite od korona virusa dobro funkcioniše u Novom Pazaru i bit će sve bolje ukoliko ne dodje do vog talasa koji se najavljuje na jesen, kaže Sead Redžović prof. informatike u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“.

 

Velika je odgovornost na nama samima. Što se tiče škole najveća je odgovornost prije svega na roditeljima da objasne svojoj djeci o obavezi poštivanja mjera zaštite. Takodjer velika je odgovornost na nastavnicima. U našoj školi dobro se pamti sve što se dešavalo u prteklih nekoliko mjeseci i ne bismo željeli da se nešto slično ponovi. Treba objasniti da maske nisu moranje već potreba i šta će se desiti ukoliko se ne budu nosile i ne budu poštovale mjere.

Škole u Novom Pazaru su već duže vrijeme u blokadi, trenutno šest osnovnih i jedna srednja.

U najtežoj situaciji je OŠ „Avdo Međedović“. Ne znam iz kojih razloga, ostavljam to organima lokalne samouprave. Ako Opština može da izdvoji neki novac, 17 miliona dinara za nevladin sektor, da finansira samo jedan medij u iznosu višem do 40 hiljada eura mjesečno, ali treba ipak postaviti prioritete jer šta ćemo ukoliko sutra ne budemo imali dobro obrazovan kadar, naglašava Redžović.