Izbori u CG: Zatvorena biračka mjesta

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Crnoj Gori od sedam sati otvorena su birališta za parlamentarne izbore na kojima učestvuje šest koalicija i pet političkih partija. Izlaznost do devet sati duplo je, prema izvještajima, veća nego 2016. Godine. Prema podacima CeMi-ja glasalo je 14,7 posto birača. Zabilježene su i nepravilnosti na pojedinim biračkim mjestima a uočena je i nedovoljna dosljednost u primjeni mjera i preporuka za smanjenje rizika od COVID-a19.

U Rožajama, gdje je i ekipa Sandžak TV izbori protječu mirno, bez problema. Svi vjeruju da neće doći do incidenata te da su takve najave, kao i sva zbivanja prije izbora samo dio kampanje i zastrašivanja.

Prema riječima lidera SPP-a u Crnoj Gori i kandidata za Parlament Hazbije Kalača lista Crno na bijelo jedina je prava građanska opcija čiji je cilj uspostava ekspertske vlade kako bi se krenulo u rješavanje nagomilanih problema, pogotovo ekonomskih i ogromnog duga u kojem je Crna Gora.

Arben Jakupi, kandidat za parlament između sedam predstavnika SPP-a naglašava da su interesi naroda ispred ličnih i jedino na taj način može doći do uspostave kvalitetnih institucija koje s pravim predstavnicima mogu raditi isključivo za sve stanovnike ove zemlje.

Dr. Amer Halilović, u dva mandata narodni poslanik ispred Bošnjačke stranke u Parlamentu Crne Gore i savjetnik predsjednika Đukanovića vjeruje da će glasači prepoznati prave vrijednosti i glasati isključivo za interes države.

Sadik Šabanović, bivši načelnik rožajske policije naglašava da je ovaj kraj siguran u svakom segmentu i nema sumnje da će do kraja dana ali i nakon izbora sve proći bez problema i incidenata.

Inače, pravo glasa ima 540.026 građana. Parlamentarni izboru jedanaesti su od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, a peti nakon stjecanja nezavisnosti. Osim parlamentarnih održavaju se i lokalni izbori u Kotoru, Budvi, Tivtu, Andrijevici i Gusinju.

U 11:30 u Gimnaziji glasao je i lider Bošnjačke stranke Rafet Husović. Poručio da je kampanja protekla u fer kampanji i vjeruje da će se i nakon izbora nastaviti razvojni put Crne Gore.

Na pitanje naše novinarke kako komentira kritike opozicije da nema vidljivog napretka na Sjeveru Crne Gore, te da su koalicioni benefiti BS-a korišteni za lične interese, Husović odgovara da su to neistine, da Crna Gora ulaže maksimalno u Sjever i da će tako, vjeruje, nastaviti i poslije izbora.

U 12h takodjer u Gimnaziji glasao je i kandidat za narodnog poslanika iz SPP-a i koalicije Crno na bijelo Seid Hadžić, koji je kazao da očekuje da dodje do promjena i da će se formirati Ekspertska vlada – što je i okosnica programa koalicije.

U 12 h takodjer u Gimnaziji, predsjednik Opstine Rožaje Rahman Husović u pratnji porodice obavio je glasanje. Poručio da do sada izbori protiču u najboljoj atmosferi. Očekuje veći broj narodnih poslanika BS-a i da će u narednom periodu shodno tom povećanju očekuje veće investicije za Rožaje. Zaključuje da Bošnjaci u Crnoj Gori ostvaruju sva zakonom zagarantirana prava.

Jutros u 8h na biračkom mjestu Petnjica-centar glasao je i kandidat za narodnog poslanika iz SPP-a, koalicije Crno na bijelo Almir Muratović koji je poručio da nakon ovih izbora u Crnoj Gori neće biti ništa isto, te da su promjene neminovne, samo je pitanje u kojoj mjeri i u kom obliku će se desiti.

Predsjednik Izborne komisije za opštinu Rožaje Almin Hasović kazao da je zaključno sa 13 časova izlaznost u Rožajama 37,5%, što je očekivana izlaznost za Rožaje, a sa druge strane znatno manja izlaznost nego na teritorije cijele države.

U Crnoj Gori do 13h glasalo 54,1%.

Semir Hodžić iz odbora SPP-a u Bijelom Polju na svom Facebook profilu poručio: “Danas imate izbor. Ako želite demokratske promjene na izborima, a istovremeno ne želite mijenjati pro evropski kurs Crne Gore, glasajte za platformu Crno Na Bijelo broj 6. Jedina zdrava gradjanska opoziciona opcija.” – poručio je Hodžić i dodao da glas za DPS i njihove partnere, kao i glas za DF znači produžetak agonije u koju su nas doveli.

PR koordinatorka CeMI-ja Maja Bjelić kazala je da im je do sada pristiglo više od 400 prijava nepravilnosti, što je značajno više u odnosu na prethodne godine. (Izvor: CEMI)

Prema riječima predsjednika Izborne komisije Petnjica Adisa Durakovića do 16 sati izašlo je 36,7 posto birača na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori od ukupno 6198 upisanih. Glasanje protječe u najboljem redu.

Prema riječima predsjednika Izborne komisije Petnjica Adisa Durakovica do 16 sati izašlo je 36,7 posto birača na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori od ukupno 6198 upisanih. Glasanje protječe u najboljem redu

Do 16 sati u Crnoj Gori glasalo je 65.1 odsto birača. To je za 9 odsto više nego na parlamentarnim izborima 2016. kada je do 16 sati glasalo 56.1 odsto birača.

 

Predsjednik opštinske izborne komisije Rožaje Almin Hasović kazao je da je do 19h izlaznost dostigla 13373 ili 59,40 odsto glasača.

Glasanje proteklo u najboljem redu i nije bilo prijavljenih nepravilnosti.

Glasačka mjesta se zatvaraju u 20h. Prvi preliminarni rezultati se mogu očekivati do ponoći.

U Rožajama pravo glasa ima 22511 birača koji svoje pravo glasa ostvaruju na 44 biračka mjesta.

Biračka mjesta se zatvaraju 20h, a birački odbori će zbog velikog broja glasača koji svoje pravo ostvaruju putem pisma raditi do 21h, saopšteno je za STV iz Opštinske izborne komisije u Rožajama

Izvor: SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img