Home Vijesti Apelacioni sud u Kragujevcu: Direktor Bolnice u Prijepolju Zoran Drobnjak kriv za...

Apelacioni sud u Kragujevcu: Direktor Bolnice u Prijepolju Zoran Drobnjak kriv za mobing

3761
0

Ovih dana Bolnicu u Prijepolju potresa priča vezana za mobing direktora te zdravstvene ustanove nad nekoliko medicinskih sestara, a prije svega nad medicinskom sestrom Slavojkom Planić. Naime, presudom Apelacionog suda u Kragujevcu direktor Bolnice u Prijepolju Zoran Drobnjak kriv je za mobing i zlostavljanje na radu spomenute medicinske sestre. Cijela priča dugo vremena krila se pod tepih, a za našu televiziju odlučio je da progovori ugledni hirurg iz Prijepolja i bivši načelnik spomenutog odjeljenja Zulkefil Bato Sadović.

Sve počinje od dana kada Drobnjak stupa na funkciju i smjenjuje osam glavnih sestara bez ikakvog objašnjenja niti razloga. Pozadina je, smatraju, politička. Postavlja se pitanje, ističe Sadović, da li neko ko je pravosnažno osuđen za mobing može biti na čelu ustanove kao direktor?

Svih osam medicinskih sestara presudom suda su vraćene na posao, a onda, navodi Sadović, direktor Drobnjak traži od njega da tada kao načelnik hiruškog odjeljenja podnese zahtjev da se glavna sestra Slavojka Planić smijeni. Pošto je Sadović odbio da to uradi, Drobnjak ga smjenjuje, a na njegovo mjesto postavlja drugog čovjeka koji je postupio po njegovim direktivama. Na slici u nastavku teksta se vidi kako glavna medicinska sestra Slavojka Planić sjedi na stolici ništa ne radeći, a koja se svakog dana premještala sa odjeljenja na odjeljenje usmjenim naredbama. Otuda i fakt u presudi da je Planić trpjela zlostavljanje na radu od strane Drobnjaka.

Očekuje se hitan odgovor nadležnog ministarstva, ističe Sadović, jer ne može na čelu tako važne ustanove sjedeti čovjek pravosnažno osuđen za mobing.

APELACIONI SUD-MOBING (1)

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA