Predsjednik SO Sjenica sa delegacijom SPP-a nastavio posjetu poplavljenim područijima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Skupstine opštine Sjenica prof. dr. Rejhan Kurtović sa delegaciijom SPP predvodjenom predsjednikom Munibom Mujagićem nastavio je dalju posjetu poplavljenim podrucijima i domaćinstvima u Opštini Sjenica.

Oni su posjetili vlasnika hotela “Lane” koji je uslijed poplave pretrpeo veliku materijalnu štetu. U garaži i magacinima ovog ugostiteljskog objekta pričinjena je velika materijalna šteta, kako vlasniku hotela, tako i gostima koji su se nalazili u hotelu. Kompletan inventar, komore, skladiste hrane, ostava, vešeraj, mašine, više desetina tona peleta i sve ostalo je uništeno, kao i tri automobila koja su se nalazila u garaži.

Poplavu je prouzrokovao obližnji potok, koji je uslijed ne održavanja poplavio cijelo naselje. Vlasnik hotela “Lane” kaže da je voda u garaži bila oko 2 metra, da mu se to nikada nije dešavalo i da su on i članovi njegove porodice bili iznenađeni bujicom vode koja je u mementu poplavila sve oko njih.

Gospodin Čolovic se zahvalio delegaciji koja ga je posjetila, uz konstataciju da se obraćao Kriznom štabu Opštine Sjenica ali da niko nije imao da mu izađe u susret.

Predsjednik Kurtović je izrazio žaljenje zbog događa koji se desio vlasniku hotela “Lane”.

“Zaista mi je žao zbog štete koju je pretrpeo naš sugrađanin i vlasnik hotela “Lane”.Oni i njegova porodica su poseban primjer naših ljudi koji su se vratili iz inostranstva i cio svoj novac uložili u Sjenicu. U pitanju je hotel novije gradnje koji je prije par godina pušten u rad. Moramo se pobrinuti da se ovo u buduće ne dešava našim sugrađanima, svi stanovnici ovog naselja su pretrpeli velike štete. Jedan manji potok, koji nije uredjen na adekvatan nacin pričinio je višemilionsku štetu građanima i opštini. Ne smijemo dozvoliti da u centru grada imamo neurđene potoke u 21 vijeku. Ovo je poražavajuće za sve nas, moramo planski riješavati pitanje komunalne i putne infrastrukture, kišnice i drugih odpadnih voda. Svakako, pomoći ćemo našim građanima da otklone posljedice šteta. Pozivam sve one koji uslijed elementarnih nepogoda preživjeli poplave da nam se obrate”.

Predsjednik SO Sjenica prof. dr Rejhan Kurtović sa delagacijom nastavio je dalju posjetu mještanima naselja Bukreš, Glibana, Luke Gobljica i drugima.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img