Elvir Muratović za Sandžak televiziju: U narednom kolu pravi ispit spremnosti

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U restoranu sportskog centra BenX uz kahvu smo razgovarali sa pomoćnim trenerom FK Novi Pazar Elvirom Muratovićem. Ovaj klub je, čini se, uslišao želje navijača da stručni štab čine naši momci, pa je povjerenje dao trojcu na čijem je čelu Kenan Kolašinac, a čiji su pomoćnici Elvir Muratović i Sead Ramović. Svježina i kreativnost dokazala se već protiv Partizana, a jučerašnji meč protiv Radničkog iz Niša lahko  je mogao biti podijeljenih bodova, da sudija nije napravio kardinalnu grešku dosudivši jedanaesterac domaćinu. No, ekipa ide dalje, kaže Muratović. Za mečevima koji su prošli nema osvrtanja, a iduće kolo protiv Javora iz Ivanjice biće pravi test spremnosti za Plave.

Od strane Sportskog žurnala proglašen je jednim od najperspektivnijih mladih trenera u državi. Veći rangovi sa Jošanicom i Tutinom bili su odlična referenca da mu se da povjerenje pomoćnog trenera.

Ističe da je tanka nit između, recimo, trećeg ranga takmičenja u državi i Super lige. Predanošću i konstantnim radom na sebi mladi igrači preko noći mogu dobiti poziv za prvi tim.

 

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img