Home Vijesti Muftija dr. Dudić – Ponosni smo što imamo ovakvu dijasporu

Muftija dr. Dudić – Ponosni smo što imamo ovakvu dijasporu

212
0

Gostujuću u Bajramskom programu Sandžak Televizije, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, govorio je o aktuelnoj situaciji vezano za pandemiju korona virusa u Sandžaku.

Posebno je podsjetio da su Islamska zajednica u BiH, Islamska zajednica u Srbiji i sandžačka dijaspora u ovom trenutku jedini bili uz svoj narod, te da su zvanične institucije izostale, povukle se i ostavile ovaj narod da se samostalno snalazi.

“Islamska zajednica u BiH je zaslužna što su ljekari iz BiH došli u Sandžak i bili nam na raspolaganju i pomogli u ovim teškim vremenima, od organizacije pa do snošenja kompletnih troškova njihovog boravka u Sandžaku” – kazao je muftija Dudić i dodao da mu smeta što sada nakon svega neki žele da tu zaslugu preuzmu za sebe i svoje političke poene.

“Srećni smo i ponosni što imamo ovakvu dijasporu. Mi smo uvijek bili na raspolaganju našim sandžaklijama u dijaspori. Radili smo sa njima. Bili smo tu uvijek za te ljude. Zato su i oni, u ovom presudnom trenutku bili uz nas i učinili više za zdravstvo u Sandžaku za 20 dana, nego državne institucije za 20 godina. To ponovo i s ponosom ponavljam” – kazao je Muftija.

On je također podvukao da je među najvećim grijesima aktuelnih vlasti na svim nivoima pokušaj skrivanja broja umrlih od korona virusa u proteklom periodu pandemije, te da nećemo dozvoliti da se na taj način vlasti ophode prema živima i preminulima.

SANA