Islamska zajednica uručila vrijednu medicinsku opremu Brodarevu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Islamska zajednica u Srbiji, Medžis IZ-e Brodarevo i predstavnici dijaspore uručili su vrijednu donaciju zdravstvenoj jednici u Brodarevu.

Sanel ef. Bjelak kazao da su u teškim trenucima su svi stali uz Brodarevo i svoj narod.

„Ovom prilikom želim da se svima zahvalim a posebno Elmedinu Ekiću Ćosoviću, Maidu Solakoviću i Mirzi Bjelaku. Oni su bili jedni od glavnih inicijatora. U razgovoru sa doktorkom, lakše smo mogli odlučiti šta bi najkorisnije bilo donirati. Nadam se da će ovo biti jedna u nizu od akcija i donacija i molim Allaha dž.š. da ih sve nagradi“.

Dr. Elvira Špirtović ističe da se u ovakvim vremenima poznaju junaci koji su spremni za dobrobitsvog naroda i zajednice pomoći.

„Zahvaljujem se svima. U razgovoru smo se bazirali koja vrsta pomoći je neophodna i može ostati trajna pomoć Brodarevu, kako sada tako i u budućnosti. Poslije 20godina radnog staža i iskustva, sa svojim kolegama smo došli do zaključka da je vrijeme da unaprijedimo rad naše laboratorije jer bez laboratorijske dijagnostike mi ne možemo ovdje ništa raditi. Poručili smo aparate sa kojima možemo brzo djelovati i raditi. Aparat za CRP i glikozirani hemoglobin, to je pokazatelj svih upala bakterijskih, virusnih, određivanje akutnih stanja kod pacijenata. To nam je najpotrebnije. On se posebno forsira zbog djece. Danas se ni sistematski ne može odraditi bez ovog aparata. To je aparat za brzo određivanje. Drugi aparat je za PV i MR, za koagulaciju krvarenja. Mnogi pacijenti lijekove za razređenje krvi i na 15 dana moraju mjeriti krv i morali su ići za Prijepolje a sada u Brodarevu mogu odraditi za 5 minuta“.

Istaknuto da su aparati kupljeni novi, da su izuzetnog kvaliteta, da te će brzina kojom će vršiti analizu biti od presudne važnosti.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img