Home Vijesti Đerlek demantovao da je zabranio rad volonterima

Đerlek demantovao da je zabranio rad volonterima

145
0

Na danas održanoj press konferenciji u OB Novi Pazar pored koordinatora dr Mirsada Đerleka prisustvovali su i volonteri Novog Pazara koji su od prvog dana pandemije u našem gradu na prvoj liniji odbrane i pomoći. Đerlek demantovao navode da je zabranio rad volontera, te da je obavještenje oko kojeg se digla velika prašina, kako kaže, podmetnuto od strane zlonamjernih ljudi.

Na pitanje kako to da je prema podacima iz Opšte bolnice u kojoj se liječe pacijenti iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice i Raške u periodu od 17.7.2020 do 20.7.2020. preminulo šest osoba (3 od COVID19 i 3 od drugih bolesti), a da se na Arap džamiji za isti period nalaze 32 nove umrlice i to samo iz gradskog jezgra grada Novog Pazara, dr Đerlek kazao da veliki broj građana umire izvan Opšte bolnice u Novom Pazaru.

“Nažalost, određeni broj građana umire u Zdravstvenim centrima u Beogradu i  Kragujevcu. Također, imamo određeni broj preminulih na internom odjeljenju u Novopazarskoj banji. Ljudi umiru u svojim domovima, a da niti jednom nisu došli u bolnicu. Imamo znatan broj preminulih uslijed neuroloških problema”, kazao je dr Đerlek.

Dodao da se, nakon što je uputio upozorenje otkaza ugovora o radu, na posao vratilo svih 25 ljekara koji su otišli na bolovanje, a imali su negativan PCR test.

Volonteri poručili da će i dalje biti na raspolaganju svome narodu.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA