Humanitarni štab SPP-a donirao savremenu medicinsku opremu novopazarskoj Opštoj bolnici

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Humanitarni štab Stranke pravde i pomirenja donirao je novopazarskoj bolnici vrijednu i prijeko potrebnu medicinsku opremu koju čine savremeni mobilni rentgen, ultra zvuk i aparat za kiseonik, a uz pomoć sponozora – porodica Dolovac i Bećirović. Generalni sekretar Stranke pravde i pomirenja Edin Đerlek istakao da su se svi resursi stranke još od prvog dana pandemije stavili na raspolaganje građanima, ali i zdravstvenim centrima.

“Sva naša snaga i energija posljednjih nedjelja usmjerena je ka pribavljanju pomoći za naš narod Sandžaka. U tom svjetlu, danas nam je stigla donacija u vidu savremenog rentgena, ultra zvuka i aparata za kiseonik i to najnovije generacije koji služe u dijagnostičkoj proceduri u svrhu utvrđivanja daljeg toka liječenja. Ovom prilikom, zaista, moram da se zahvalim najzaslužnijim ljudima za ovo, a to su, prije svega, Bido Dolovac i njegova familija sa kojima smo bili u komunikaciji. Humanitarni štab naše stranke je svakodnevno bio sa njima u kontaktu. Stigla su nam prije toga i dva mobilna aparata za kiseonik. Također se od srca zahvaljujem i “MB menjačnici” – konkretno Besimu, Mitku i Ramu Bećiroviću koji su učestvovali u ovoj donaciji. Ramo je, našalost, preselio od ove opake bolesti i gotovo da nema u Novom Pazaru osobe koja nije izgubila nekog člana porodice ili nekog prijatelja ili nekog poznanika iz svog okruženja. Sada je nebitno koja stranka učestvuje u ovome, ali jeste važno u koga se ima povjerenje. Mi smo za dva mjeseca vanrednog stanja svakog dana dijelili pakete pomoći, a sada smo fokusirani na ovu vrstu pomoći u vidu medicinske opreme i lijekova. U tom smislu želim da kažem da imamo i jednu veliku donaciju kada su u pitanju lijekovi, Ovdje u Novom Pazaru preko puta Hitne pomoći svi naši građani mogu preuzeti lijekove potrebne za terapiju. To je već unaprijed plaćeno. Isto tako, u Sjenici u apoteci “Eliksir” i u Tutinu u apoteci preko puta bolnice. Sve je to uz pomoć ovih porodica i donatora obezbijeđeno, tako da su naši građani i do sada mogli, ali i do daljnjeg će moći da uzimaju te lijekove”, kazao je Edin Đerlek.

Edin Đerlek je poručio da je dijaspora još jednom dokazala da je uz svoj narod onda kada je teško.

“Ja se još jednom zahvaljujem dijaspori, jer je ona pokazali jedan visok stepen organizovanosti, svijesti, ali i senzibiliteta i ovaj narod im to nikada neće zaboraviti. Sva zahvala i njima, mi ćemo to povjerenje koje su nam dali znati i da opravdamo. Velika zahvala i vlasnicima firme “Delontrans”, jer je jednako bilo teško i obezbijediti ove visokovrijednosne aparate, ali isto tako transport – gdje smo imali mnogo izazova”, dodao je Đerlek.

Direktor Doma zdravlja Novi Pazar Ervin Ćorović zahvalio se na vrijednoj donaciji ističući da će u mnogome pomoći da se izađe na kraj sa opakom zarazom kakva je Covid 19.

“U ime svih građana Novog Pazara, svih naših pacijenata, ali i svih radnika Doma zdravlja i bolnice zahvaljujem se na ovoj jako vrijednoj donaciji. Šta da vam kažem, nemamo riječi kojima bismo opisali to kako nas dijaspora pomaže ovih dana. Posebno se ovdje zahvaljujem porodicama Dolovac i Bećirović koji su učestvovali u ovoj donaciji, svakako da će nam ona mnogo pomoći u borbi protiv ove opake bolesti”, istakao je Ćorović.

Sponzori sretni što su bili u prilici da pomognu svom gradu i svom narodu. Cilj je, kažu, da se što više porodica spasi i da više niko ne osjeti bol za izgubljenim članovima porodice.

“Meni je jako drago što mi je Allah Jedini omogućio da mogu donirati svom gradu. Odlučio sam da doniram jedan dio sredstava koliko sam u mogućnosti i uopšte ne žalim zbog toga. Što se tiče aparata, meni je drago što sam u mogućnosti bio da pomognem svom narodu, da se proba da se ova opaka bolest nekako suzbije”, kazao je donator Bido Dolovac.

” Prije svega hvala njima što su nas pozvali, što možemo na ovakav način da pomognemo našem gradu, da suzbijemo ovu bolest, posebno iz razloga jer smo mi u ovoj bolesti izgubili amidžu rahmetli Rama i onda na najbolji način razumijemo šta je ta bol. Željeli bismo da se ovo suzbije i da se više nikom ne desi i da se što više smanji broj žrtava u ovom gradu od ove bolesti”, kazao je ispred porodice Bećirović jedan od donatora Emir Bećirović.

Iz SPP-a poručili da su 24 sata na raspolaganju svima kojima je pomoć u ovim teškim trenucima neophodna.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img