Mešihat uručio vrijednu donaciju Bolnici u Priboju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dana, 13.07.2020. godine, glavni imam Medžlisa IZ-e Priboj Harun ef. Eminagić, zajedno sa imamom pribojske Glavne džamije Jasmin ef. Eminićem i omladinskim aktivistima iz džemata, u ime Mešihata IZ-e u Srbiji, CHR Hajrat i Medžlisa IZ-e Priboj uručili su vrijednu donaciju Opštoj bolnici u Priboju i Domu zdravlja Priboj u vidu medicinske opreme, i to dvanaestokanalni EKG aparat i Sterilizator zapremine 71 litar, kao i zaštitne maske i vizire.
Glavni imam Eminagić zahvalio se predsjedniku Mešihata muftiji dr. Mevlud ef. Dudiću koji je, u saradnji sa Hajratom, odvojio prva sredstva za pomoć Bolnici i ugroženim džematlijama, kao i na doniranju zaštitne opreme.
Potom je riječi zahvalnosti uputio i udruženju Pomozi.ba iz Holandije i g-dinu Enesu Kaltaku koji je koordinirao ispred Zajednice sandžačke dijaspore iz Holandije za pomoć pribojskoj bolnici, kao i džematu Hidžra i vrijednom imamu Almir ef. Šantiću, također iz Holandije.
Svakako, pomoć nije izostala ni od pribojskih džematlija i dijaspore, kao i sandžačke dijaspore uopće. Molimo Allaha da sve donatore i njihove porodice obilato nagradi iz Svojih nepresušnih riznica.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img