Home Vijesti Muftija Dudić dočekao tim ljekara iz Tuzle

Muftija Dudić dočekao tim ljekara iz Tuzle

258
0

Nakon što je upriličen doček ljekarima iz Sarajeva, predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić je par sati kasnije dočekao i tim ljekara iz Tuzle. Zahvaljujući dobroj koordinaciji predsjednika Mešihata sa reisul ulemom Kavazovićem – tim medicinskih stručnjaka iz BiH došao je kako bi ublažio posljedice pandemije korona virusa koji ovih dana hara Sandžakom. Predsjednik Mešihata poželio im je dobrodošlicu uz poruku da se u Novom Pazaru osjećaju kao kod kuće.

“Peripetije koje su trajale skoro 20 dana oko dobijanja dozvola za dolazak ljekarskih ekipa iz BiH, sada su, hvala Bogu, završene. Ja čvrsto vjerujem da će oni dati puni doprinos i pomoći narodu Sandžaka i našim vrijednim ljekarima da se ova bolest što prije zaustavi. Želim da im se od srca zahvalim i da im poručim da se osjećaju kao kod kuće. Pazarci su uvijek bili dobri domaćini”, poručio je muftija dr. Dudić.

Načelnik klinike za hirurgiju UKC Tuzla prof. dr. Zijah Rifetbegović istakao da stanje u Sandžaku vezano za Covid 19 nije dobro, te da ova zaraza ne poznaje granice. Zahvalio se na toplom dočeku i poručio da će, zajedno sa svojim titmom, učiniti sve da se ovaj talas sanira.

“Situacija u sandžaku nije dobra. Covid 19 ne poznaje granice. Mi duboko u svojim srcima nosimo narod Sandžaka, pa smo odmah na poziv domaćina pristigli da pomognemo onoliko koliko možemo i znamo kako bi se ovaj talas zaraze smirio. Od srca hvala domaćinima na toplom dočeku, a mi ćemo dati svoj maksimum”, kazao je Rifetbegović.

Sve troškove vezane za medicinsko osoblje iz BiH snosit će Rijaset IZ-e u BiH.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA