Još jedno sanitetsko vozilo donirano OB u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Još jedna donacija koja se ogleda u sanitetskom vozilu, stigla je u Novopazarsku Opštu bolnicu. Donacija je Nasera Bronje iz Njemačke.

Donirano vozilo biće značajno pojačanje, pogotovo u ovim teškim danima istakao je direktor Doma zdravlja Ervin Ćorović.

“Po ne znam koji put se zahvaljujem našim ljudima iz dijaspore. Ovakav odaziv naših ljudi širom svijeta koji nude pomoć svake vrste je za pohvalu. Hvala svim našim sugrađanima. Ova njihova humanost ne može da se opiše. Zahvaljujem se i Naseru Bronji koji je donirao sanitetski auto. To je velika pomoć jer smo prije ovih događanja bili u problemu sa brojem sanitetskih vozila, a sada ćemo imati veliki moderni vozni park”.

Brat donatora ističe da je ovo samo jedan vid pomoći, da moramo svi udruženim snagama pomoći jedni drugima jer smo svi pod rizikom ove opasne pandemije.

“Predajem ovo sanintetsko vozilo u ime mog brata, Nasera Bronje, koji se trenutno nalazi u Njemačkoj i zbog posla nije mogao doći i lično uručiti vozilo. Ovim putem bih svim građanima poželeo dobro zdravlje. Slučaj koji nas je naveo na kupovinu sanintetskog vozila bio je taj da nam je prije nekoliko bila bolesna sestra bolesna. Kada smo zvali hitnu službu, toga dana nisu imali nijedno slobodno vozilo i nakon toga je moj brat kontaktirao gradonačelnika koji je rekao da je prijeko potrebno sanitetsko vozilo i tako je nastala ova donacija. Ovim putem bih se zahvalio i advokatskoj kancelariji Kurtović na saradnji jer su nam pomogli oko papira za carinu”, kazao je brat donatora, Mustafa Bronja.

Upućen je apel na sve da se buduće donacije ogledaju u vidu maski, zaštitne opreme jer to je potrošni materijal koji je uvjek potreban.

SANA – Z.B.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img