Dr Eminović: Epidemiološka situacija nije dobra, ali je stabilnija u odnosu na prošlu nedjelju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Epidemiološka situacija u Tutinu idalje nije dobra, ali je nešto stabilnija u odnosu na prethodnu nedjelju, ističe načelnik Epidemiološke službe Dr Mithat Eminović.

“Ono se ovih dana stabilizuje. Mi još uvijek imamo značajan broj pacijenta u Covid ambulanti, on se kreće oko stotinak, ali se primjećuje da je u pitanju uglavnom lakša klinička slika kod pacijenata. Posebno je važno istaći da su te pneumonije koje su ranije bile izražene, sada manje”, kazao je Dr Eminović.

Prethodnih dana gradom ali i društvenim mrežama kretale su se informacije da pojedini ljudi ili ljEkari zloupotrebljavaju trenutnu situaciju, pa naplaćuju svoje usluge ili lijekove, a po zakonu to ne bi smjeli da rade. Dr Eminović pozvao sve koji se suoče sa takvim problemom da odmah prijave slučaj.

“Ukoliko postoje bilo kakvi problemi te prirode, a čuli smo da ima takvih da se usluge ili lijekovi naplaćuju, da znate da to nije u redu i to je čak u ovom trenutku protivzakonito. Ne smije niko od zdravstvenih radnika naplatiti svoju uslugu u ovom sistemu koji mi pokrivamo, niti lijek koji je namijenjen tim pacijentima. Pozivam sve koji se sa tim suoče da prijave slučaj”, dodao je Eminović.

Posebno se zahvalio svim humanim donatorima iz dijaspore i Sandžaka i obećao da će sva sredstva koja su donirana biti pametno i na pravi način iskorišćena.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img