CHR Hajrat uručio pomoć za 30 porodica u tutinskoj opštini

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Centar za Humanitarni rad Hajrat u ovim, za cijeli Sandžak teškim danima ne zaboravlja one koji žive u teškim uvjetima. Zahvaljujući donaciji bošnjačkog džemata iz Hamburga direktor CHR Hajrata Mirsad ef. Bećirović sa svojim saradnicima obišao je trideset porodica u tutinskoj opštini i tom prilikom im uručio novčanu pomoć kako bi iole lakše prebrodili ove teške dane. Određeni dio novca ostavljen je i u apoteci “Lina Pharm” u blizini tutinskog Doma zdravlja, pa svi oni građani koji su u potrebi za lijekovima, a nemaju dovoljno novca, mogu se obratiti na ovu adresu.

“CHR Hajrat je od prije desetak dana otkako je počela ova pandemija pojačanim intenzitetom u Sandžaku, bukvalno svakodnevno sa koordinatorima u Tutinu i Sjenici, zovemo i pitamo šta je to najpotrebnije ovim ustanovama i pojedincima. Zaista mnogo osoba ima koje su na kućnom liječenju. Danas smo obišli tridesetak osoba ovdje u Tutinu. To je bila donacija džemata Hamburg iz Njemačke. Koristim ovu priliku da im se zahvalim i molim Allaha dragog da ih nagradi, da im podari svako dobro. Isto tako smo ostavili jedan dio sredstava u apoteci Lina Pharm, gdje ljudi koji su bolesni mogu doći i preuzeti tablete koje su im potrebne. Molim Gospodara da pomogne našim doktorima koji se danonoćno trude da pomognu našem narodu, zatim svim volonterima, koordinatorima i donatrima”, kazao je Mirsad-ef. Bećirović.

Ostaje dova da Uzvišeni Gospodar nagradi sve humane ljude iz dijaspore i Sandžaka na nesebičnoj pomoći koju na različite načine šalju ovih dana za Sandžak.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img