Home Vijesti Delegacije ministarstva pravde Srbije i Indonezije o unaprjeđenju odnosa

Delegacije ministarstva pravde Srbije i Indonezije o unaprjeđenju odnosa

139
0

Delegacija Ministasrtva pravde koju su činili državni sekretar Radomir Ilić i pomoćnik Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama dr. Ferid Bulić sastali su se sa ministrom pravde i ljudskih prava Indonezije Jasonom Laolijem, sa kojim su razgovarali o dosadašnjoj i budućoj saradnji dve zemlje.

Oni su se saglasili da je saradnja Srbije i Indonezije do sada bila uspešna, ali da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, naročito u oblasti međunarodno pravne pomoći. Istakli su da bi uskoro trebalo da počnu pregovori o zaključenju ugovora iz oblasti međunarodno pravne pomoći, čiji su nacrti već razmenjeni.

Razgovarali su i o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Laoli je rekao da je za efikasnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala neophodna globalna saradnja, čemu je Indonezija veoma posvećena.

Konstatovali su i da postoji veliki prostor za unapređenje saradnje dve zemlje u drugim oblastima, a naročito u oblasti ekonomije. Na sastanku su dogovorene buduće zajedničke aktivnosti dva ministarstva.