Home Vijesti Protest u Novom Pazaru: Zašto se krila istina, zar je preča vlast...

Protest u Novom Pazaru: Zašto se krila istina, zar je preča vlast od života

184
0

Grupa građana Novog Pazara oranizirala je danas mirno okupljanje ispred zgrade Gradske uprave protestujući zbog lošeg stanja zdravstvenog sistema u tom gradu i sve većeg broja oboljelih i umrlih od korona virusa.

Građani su uzvikivali “Uprava, napolje” i “Hoćemo istinu”.

“Ovo je vapaj za vazduh, za život, koji je ovih dana u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici postao gotovo bezvredan. Dižemo svoj glas u ime onih čiji su životi mogli biti spaseni i pitamo: Zašto se krila istina od nas, da je još 5. juna počelo žarište u Novom Pazaru, zar je preča vlast od ljudskih života?”, rekao je jedan od organizatora skupa Izet Rizović.

Na protestu zatraženo procesuiranje odgovornih za smrt više desetina osoba iz Novog Pazar, Tutina i Sjenice..

Okupljeni su istakli i da se ne radi o političkom skupu i da traže istinu.

Oni su, noseći maske i poštujući fizičku distancu, nosili transparente sa natpisima “Hvala doktorima herojima”, “Hvala lekarima iz Kragujevca i Kraljeva”, “Hvala Turskoj”, “Hvala Bosno”, “Hvala dijasporo”, “Hvala Novače i Ademe”.

Neki su nosili transparente “Mi nismo građani drugog reda”, “Gdje je krizni štab”, “Gdje je gradska vlast” “Zašto ste krili istinu” i “Zar su izbori važniji od života”, tražeći odgovornost lokalnih i državnih funkcionera.

(N1/Radistoplus/SANA)