Simbolički protest ispred Gradske uprave u Novom Pazaru u nedjelju, 5. jula u 13:30h

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Grupa građana iz Novog Pazara poziva na simbolički protest ispred Gradske uprave u Novom Pazaru u nedjelju, 5. jula u 13:30h, a zbog smrti, kako navode, velikog broja Sandžaklija, koju je uzorokovalo sakrivanje informacija o pandemiji, kao i, kako navode, teški uvjeti u bolnici.

“Mi smo odlučili da dignemo svoj glas i da pokažemo ljudima da mi nismo građaji drugog reda, već da smo građani ove države. Nezadovoljni smo situacijom i prikazivanjem stanja u Opštoj bolnici i guranjem pod tepih stvari koje su itekako opasne i neko za njih mora odgovarat. To nisu mali problemi, to su ljudski životi i moramo ovome stati na kraj. Sutra ćemo dići glas, a ako to bude potrebno sljedeći put ćemo podići na viši nivo, ali sutra će biti miran protest. Pozivaju se svi oni koji su izgubili svoje, ali i oni koji to nisu i nadam se da, ako Bog da, neće više niko izgubiti svoje najmilije da dođu”, kazao je Rizović.

Rizović se osvrnuo na posljednju posjetu premijerke Brnabić, te kvalifikacijama o stranačkim aktivistima i narko-dilerima, kojima su okarakterisani akteri protesta.

“Nazvati ljude takvim imenom je vandalizam, neka joj to bude na čast. Ovdje ljudi sve znaju.”

Skup nema veze sa politikom, a cilj mu je, navode, skretanje pažnje na alarmantno stanje u gradu.

“Molim sve da poštuju direktive i da pokažemo cijelom svijetu da smo mi jedna elita koja zaslužuje da nas država mnogo više poštuje nego što je sada slučaj.”

Upućena poruka da se prate direktive, da se drži socijalna distanca i ponesu zaštitne maske.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img