Home Vijesti Ministar Đorđevic u posjeti Domu u Tutinu

Ministar Đorđevic u posjeti Domu u Tutinu

167
0

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević boravio je u posjeti Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i tom prilikom izrazio riječi zahvalnosti radnicima, higijeničarima i medicinskom osoblju Doma, te uputio riječi podrške istakavši da će resorno ministarstvo učiniti sve da imaju što bolje uvjete za djelovanje u ovoj kriznoj situaciji.

“Ovo je najmanje što kao ministar mogu da učinim i ja sam zadovoljan sa onim što se vidi i sa svim onim što ovi ljudi čine i svakako, kažem, imaće podršku Ministarstva. Vrlo je bitno da kažem da mi imamo planove i šta ćemo poslije ovog i nismo odustali od svega toga. Dom, i to sam se sad raspitivao kod direktora, je pokrenuo postupak za izradu projekta novog doma koji će biti izgrađen na ovoj drugoj lokaciji Koji će biti potpuno nov savremen i koji će okupiti sve korisnike na jednom mjestu”, kazao je ministar Đorđević.

Direktor Doma u Tutinu Omer Đondić je kazao da je ministar Đorđević već dokazani prijatelj, te pozvao sve da, na način koji mogu, podrže ove radnike koji su ostavili svoje porodice i u karantinu su tutinskog doma kako bi bili na raspolaganju onima kojima je njihova pomoć potrebna.

“Želim istaći veliku zahvalnost na izvanrednoj saradnji sa ministarstvom posebno tokom epidemije korovirusa već puna 4 mjeseca. Naši korisnici su u karantinu već dva mjeseca, zaposleni, dakle, kroz određene smjene i timove funkcionišu, odnosno u karantinskom načinu funkcionisanja. Ministar je najzaslužnji što smo kao ustanova dobili čak 15 novih radnih mjesta, među kojima imamo i medicinske radnike i ljekare i njegovatelje, a svakako smo na putu da obezvijedimo još nekoliko stručnh radnika”, kazao je Đondić.

Prije nego je posjetio Dom u Tutinu, ministar Đorđević je sa svojom delegacijom obišao Dom u Novom Pazaru.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA