Reuda ovog mjeseca ispraća 400 mališana

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predškolska ustanova Reuda i Vildan organizirala je podjelu diploma za 40 polaznika koji će se od septembra upisati u prvi razred.

Biti na čelu institucije koja je u ovom mjesecu iznjedrila 400 mališana koji su završili predškolsko obrazovanje, veliko je zadovoljstvo, ističe upravnik dječije ustanove Reuda.

„Kroz ovu školsku godinu oni su naučili da čitaju, da pišu, naučili su matematičko-logičke vještine, naučili su osnove o svojoj vjeri, islamu, koje na drugom mjestu ne bi naučili. Ono što razlikuje Reudu od drugih vrtića jeste to, taj islamski identitet koji gajimo godinama. Reuda je još jednom pokazala svoju autentičnost i svoju vrijednost. Mubarek olsun svim roditeljima, mubarek olsun vrtiću i mubare olsun Islamskoj zajednici.“, istakla Aida Rašljanin.

Odgajateljice naglasila da su ponosne što su uspjele da ovim mališanima budu podrška u sticanju znanja.

„Lejlek u okviru Reude tradicionalno više od 20 godina svečano i ponosno ispraća predškolce, danas smo ispratili 40 predškolaca. Jedno veliko hvala svim roditeljima koji već dugi niz godine svojwe najveće blago, svoju djecu povjeravaju nama u emanet sa čvrstim ubjeđenjem da će ono što u drugim institucijama nema, dobiti ovdje a to je spoj odgoja i obrazovanja.“, naglašava Mediha Islamović.

Veliki broj roditelja koji su se okupili da budu podrška svojim mališanima i prisustvuju dodjeli diploma poručili ostalim roditeljima da svoju djecu povere u emanet ovoj ustanovi.

„Što se tiče predškolske ustanove „Reuda“ ja sam jako zadovoljna, ovo je treće dijete dijete i onim što je stekla ovdje, ja sam stvarno oduševljena, od prvih mejsec dana, uspjeh koji sam vidjela i šta je sve naučila, zadovoljstvo je zaista veliko. Saradnja sa vaspitačicama je odlična, mislim da se djeca ovdje nauče pravim vrijednostima, da budu dobri ljudi prije svega i što je najbitnije da steknu temelje znanja o vjeri.“

„Zadatak koji su imale naše drage vaspitačice i učiteljice, koji je bio njima povjeren, mislim da su ga u potpunosti ispunile i da su djeca spremna za polazak u prvi razred. Molim Allaha dž.š. da im podari zdravlja, uspjeha i korisnog znanja od kojeg će imati koristi na oba svijeta.“

„Danas je zaista poseban dan, kako za sve ove mališane tako i za nas roditelje jer je ovo prva diploma naše djece koja pokazuje da su ona uspješno savladala jedan obrazovni proces. Ja kao roditelj sam zaista jako sretna i zadovoljna što sam izabrala ovu instituciju koja je pored tog vjerskog i nacionalnog identiteta, djecu spremila za prvi razred.“, poručili roditelji.

Ovi mališani će odrasti u dobre ljude, dobre muslimane i svjedočiti na Sudnjem danu da mi nismo uzalud živjeli, poručuju iz predškolske ustanove Reuda.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img