Home Vijesti Zbog nedostatka šodera aktuelana vlast ulice posipa blatom

Zbog nedostatka šodera aktuelana vlast ulice posipa blatom

91
0

Redakciji Sandžak televizije obratili su se mještani ulice Dubrovačka 424 u naselju Selakovac, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog, kako ističu, dodvoravanja aktuelne vlasti koje je na snazi pred izbore.

Do sada su nam oči zamazivali šoderom, izgleda im je šodera nestalo pa nam ulice posipaju blatom, ističu mještani.

„Ono što više boli od tog kalanja ulice je to vrijeđanje inteligencije, četiri godine nas zaborave i sveke 4. godine samo bukvalno dan-dva ili nedjelju pred izbore dođu sa onim nožem kao poravnaju nešto, prva kiša opet napravi rupe blato, sad su se potrudili ne da nam bace šoder nego čak i blato. Mi smo jedina ulica ovdje u Selakovcu bez kanalizacije, ulice lijevo i desno od nas imaju čak i asfalt, mi bismo im halali i taj asfalt samo da imamo kanalizaciju, mi smo ovdje bukvalno ekološka bomba. Imamo jame i stavljamo potapajuće pumpe, otprilike na 15 dana se to napuni, kad mi stavimo to, moramo da javimo komšiji da zatvara prozore jer to sve smrdi. Glavni je razlog prosti, sušti interes, ova ulica ima 4 ili 5 kuća naseljenih, drugi nisu tu, i bukvalno kad oni stave na papair odnos broja glasača koji mogu da dobiju i investiciju koju treba da ulože, njima to ne odgovara, sporedne ulice su pune i tu je vjerovatno po 200, 300 glasova i uz obećanje za glasove, tu idu i pare i sve to. Mi smo bili strpljivi, nikad ovako javno nismo izašli da govorimo protiv toga, većina ovdje je bila apolitična, dosta njih je čak i glasalo za njih pod ugovorom da dobiju nešto ali i to je iznevereno.“, poručio Sead Ajdinović.

„Problem je što se septičke jame pune veoma brzo, mi jednom godišnje platimo privatnika nekog iz Raške, on dođe tu, naplati nam dolazak i sve ostalo, prošle godine smo ja i komšija platili oko 19.000 dinara se to očisti, mi to ne možemo da plaćamo svakog mjeseca a svakog mjeseca su pune, mi onda samostalno nekakvim pumpicama izbacujemo oko kuće, trujemo sebe, trujemo djecu, nešto se mnogo niko ne stara.”, kazao Daut Salihović.

„Ja ne znam jesmo li mi građani drugog reda, koliko god puta smo zvali niko se nije odazvao, nije htio ni da čuje, zašto? Mi plaćamo porez kao i svi građani, sve ulice imaju kanalizacije samo još ova naša nema. Uvijek nas lažu, kažu nije naseljena, nek dođu i nas nek pobiju tu što smo naseljeni.“, istakao Šućo Salihović.

Apeluju da im se blato ukloni iz ulice, kako pored dodatnih problema koje imaju, ne bi morali još blato da čiste.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA