Home Vijesti Redžepović u Pretresu: Nakon izbora počinje nova politička era u Tutinu

Redžepović u Pretresu: Nakon izbora počinje nova politička era u Tutinu

119
0

Gost emisije “Pretres” na Sandžak televiziji bio je državni sekretar Zaim Redžepović. Da gostuju u spomenutoj emisiji pozvani su prvi kandidati svih pet proglašenih lista u Tutinu, međutim na gostovanje je došao samo Redžepović. Tom prilikom govorilo se na nekoliko različitih tema, ali poseban fokus stavljen je na čuvenu rekonstrukciju puta Novi Pazar – Tutin. Redžepović navodi da je žalosno da je jedini problem u tome što je lokalna samouprava u Tutinu malverzacijom odložila spomenutu rekonstrukciju, a da su države Srbija i Turska potpisale ugovor i pripremile novac za tu investiciju.

Onda kada je bilo najteže doći do posla, obzirom da je virus Covid-19 harao svijetom, direktor Doma za lica ometena u razvoju u Tutinu gospodin Omer Đondić na neodređeno je zaposlio 15 radnika, a da pritom nikoga nije pitao kojeg je političkog ili bilo kakvog drugog opredjeljenja, već se samo u tom slučaju gledala stručnost. To je dokaz, dodaje Redžepović, da uvijek može drukčije, te da se pojedini ne trebaju čuditi takvom poduhvatu, jer da je pravde tako bi uvijek trebalo da bude.

Pored Redžepovića, u emisiju Pretres pozvani su još i Kemal Ćorović ispred SDP-a, Rade Petrović ispred SNS-a, Salih Hot ispred SDA Sandžaka i Bajro Gegić ispred Grupe građana.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: Printscreen