Home Vijesti SDA – Tražit ćemo da se poništi Vučićeva lista u Sandžaku

SDA – Tražit ćemo da se poništi Vučićeva lista u Sandžaku

188
0

Izborna lista “SDA Sandžaka-dr. Sulejman Ugljanin” organizirala je press konferenciju na temu „Izbori u Sandžaku“.

Predsjednik Centralnog izbornog štaba SDA Sandžaka, Mirza Hajdinović osudio, kako ističe, funkcionersku kampanju Aleksandra Vučića. Naglasio da će od državnih organa tražiti da se ponište liste Aleksandra Vučića u Sandžaku.

„SDA Sandžaka najoštrije osuđuje državnih resursa za brutalnu funkcionersku kampanju koju sprovodi predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić. Mi ćemo dnijeti prijavu Agenciji za borbu protiv korupcije zbog zloupotrebe novca građana za funkcionersku kampanju i favorizovanje izbornih lsita pod brojem 1 i 8, koje Vučić želi da nametne građanima Sandćaka. Tražit ćemo od agencije za borbu protiv korupcije da ponište liste Aleksandra Vučića u Sandžaku jer na ovaj način direktno ugrožava Bošnjake da slobodno izraze svoju volju.“

Podsjećamo da je SDA Sandžaka koalicioni partner sa Srpskom naprednom strankom, u Novom Pazaru, Prijepolju, Priboju, Tutinu i Sjenici, te da je Aleksandar Vučić na predsjedničkim izborima najubedljivije pobjede ostvario u opštinama u kojima je SDA Sandžaka stožer vlasti.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA