Home Vijesti Malik-ef. Nurović u Ramazanskom programu govorio o značaju knjiga u životu pojedinca

Malik-ef. Nurović u Ramazanskom programu govorio o značaju knjiga u životu pojedinca

115
0

Izdavačka kuća “El-Kelimeh” koja djeluje pod pokroviteljstvom Mešihata IZ-e u Srbiji i jedna je od najvećih na našim prostorima. Direktor ove kuće Malik-ef. Nurović bio je gost Ramazanskog programa. Tom prilikom govorio o značaju knjige u životu pojedinca. Posebno istakao činjenicu da vas knjiga nikada neće izdati, uvijek će ostati vaš vjerni drug i uvijek ćete joj se moći vratiti.

Skrenuo pažnju na sve češći problem u društvu, gdje pojedinci, želeći da učine hair za ljude, u neznanju naštete tuđem haku tako što određene naslove ili djela kopiraju i stave na internet, zanemarujući trošak, vrijeme i trud ljudi koji rade u izdavačkoj kući. Tu se, smatra Nurović, gubi bereket u znanju i čitanju knjiga.

Izdvojio nekoliko najtraženijih naslova, a među njima i svakako djelo autoraa Abdulfettaha Ebu Gudde pod naslovom: “Poslanik kao učitelj i njegovi metodi u podučavanju”. U ovoj knjizi je, ističe Malik-ef. Nurović, sazdano sve o načinu podučavanja i djelovanja najboljeg među nama.

Puno je akcija za svoje mušterije pripremila izdavačka kuća “El-Kelimeh”. Akcije će trajati sve do bajrama, s’ toga posjetite njihovu knjižaru i obezbijedite sebi neki od naslova po pristupačnoj ramazanskoj cijeni i tako oplemenite svoje duše i srca u mubarek danima.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA