Islamska zajednica uputila humanitarnu pomoć muslimanima u Loznici i Malom Zvorniku

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na osnovu odluke kriznog štaba Mešihata, a u saradnji CHR Hajrat nastavljaju se humanitarne akcije u okviru najavljenih Ramazanskih aktivnosti. Ovog puta pomoć stigla u Loznicu i Mali Zvornik.

„Danas smo našoj braći na prostoru Loznice i Malog Zvornika obezbjedili 150 paketa sa prehrambenim namirnicama koji će biti podjeljeni na tim prostorima. Na ovaj način IZ u Srbiji pokazuje da brine i vodi računa za sve njene članove, na čitavom prostoru. Naravno, shodno svojim mogućnostima i svojim kapacitetima. Iako su mjere vanrednog stanja, iako su ljudi već skoro dva mjeseca lišeni slobode da rade i zarađuju, da normalno funkcionišu kako bi svoje porodice obezbjedili, ipak se veliki broj naših muslimana na prostoru Sandžaka i cijele Srbije, ali značajno iz dijaspore se uključio i uključuje se u ove aktivnosti Mešihata IZ u Srbiji koje realizira. Na ovaj način, pokazuje zapravo ono što mjesec Ramazan i treba da nas nauči, a to je a to je međusobna solidarnost, saosjećajnost sa onima kojima je Allah dž.š. dao iskušenje da nemaju dovoljno hrane ili da nemaju hrane u izobilju kao što imaju neki drugi. Ja se ovom prilikom zahvaljujem svima onima koji su podržali i podržavaju našu akciju i prije mjeseca Ramazana. Posebno onima koji to čine u ovim Mubarek danima mjeseca Ramazana, uz dovu Allahu dž.š. da im ono što dijele na Božjem putu, mnogostruči, nagradi“, kazao je šef Kriznog štaba Mešihata IZ u Srbiji, Rešad ef. Plojović.

Ispred Medžlisa u Loznici poručuju da će ovakav vid pomoći zaista dobro doći u novonastaloj situaciji,  svakome.

„Hteo bih da se zahvalim ispred svih članova Medžlisa u Loznici i Malog Zvornika našoj braći u Mešitatu u Novom Pazaru, što su vidjeli i izdvojili ove prigodne pakete. Paketi su stvarno dobri i pogodni su za svaku porodicu. Naš narod će biti zadovoljan sa ovim paketima. Zahvaljujem se našoj braći ovdje u Mešihatu na čelu našim sa predsjednikom Mešihata IZ u Srbiji, muftijom Dudićem i svim ostali koji su se pobrinuli da spreme te pakete. Da ih Allah dž.š. nagradi i učvrsti na Njegovom putu“, izjavio je Diko Vračić.

Ove akcije će se nastaviti posebno sada, kako kaže ef. Plojović, na ovaj način se može održati kontakt sa džematlijama na prostoru cijele IZ u Srbiji jer su zbog vanrednog stanja džamije zatvorene.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img